ENERGI

Nordens største installatør

– Våre mest krevende kunder etterspør helhetlige løsninger for tekniske installasjoner, drift og service. Når vi lager et nytt nordisk selskap, blir vi de første i Norden til å møte kundenes nye behov. Det gir oss en betydelig konkurransefordel og gode muligheter for videre vekst og utvikling. Vi vil sette premissene for hvordan denne bransjen skal utvikle seg i Norden, sier Jan Kåre Pedersen i Bravida, som blir konsernsjef i det nye selskapet.

– BPA har en solid posisjon i Norden innen VVS og elektroinstallasjoner. Sammen med Bravidas sterke posisjon innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi, elektro og sikkerhet får vi en unik kompetansebredde, sier Johan Karlström i BPA, som blir konserndirektør med ansvar for den operative driften i det nye selskapet.

Det nye selskapet tar navnet Bravida, som siden mars måned har vært det nye navnet på Telenor IT-service og Installasjon. Selskapet blir hjemmehørende i Norge, men får sitt hovedkontor i Stockholmsregionen.

Målet for nye Bravida er en fortsatt omsetningsvekst over 10 prosent. Denne veksten skal komme både organisk og gjennom oppkjøp.

BPA eies av et konsortium med risikokapitalfondet Procuritas Capital Partners, byggeforetaket Peab, de finske selskapene Sampo Liv Insurance company og Sponsor Capital, Baring Private Equity Partners, investeringsselskapet Latour samt investeringsselskapet Atle. (fh)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.