BYGG

Norconsult passerer to milliarder

John Nyheim, administrerende direktør i Norconsult.
John Nyheim, administrerende direktør i Norconsult. Bilde: Norconsult
Joachim Seehusen
20. mai 2010 - 10:45

Norconsult oppnådde en resultatmargin på vel ti prosent. I en pressemelding karakteriserer administrerende direktør John Nyheim inntjeningsevnen som "betryggende".

Utnyttet mulighetene

Selskapet har gjort en serie oppkjøp i 2009, i tillegg har det vært organisk vekst. Norconsult hadde i 2009 prosjekter i 49 land og en omsetning utenfor Norden på 200 millioner kroner.

– 2009 var et utfordrende år i byggebransjen og finanskrisen la en klar demper på aktivitetsnivået innen flere av våre markedsområder. Men til tross for tøffere rammebetingelser klarte vi å utnytte mulighetene i markedet og har kommet styrket ut av en krevende tid, kommenterer John Nyheim.

Dobbelt så stor

Selskapet fikk gjennom året tilgang på mange nye medarbeidere Ved inngangen til 2010 talte Norconsult-konsernet 1700 medarbeidere. Selskapet er nå dobbelt så stort som for fem år siden. Noe av veksten kom til gjennom oppkjøp, i Norge ble Modalsli Prosjektering AS, Sletten Finnmark AS og Sigvart Ellingsen AS en del av Norconsult-familien. I Sverige overtok selskapet Mecad AB og Mark & Vatten Ingenjörerna AB. I Danmark ble Envicare ApS en del av familien og i Mosambik overtok selskapet SAL CDS.

– Gode resultater skaper motivasjon, og økonomisk handlefrihet er avgjørende for å kunne være på hugget og ha muskler til å videreutvikle selskapet i et stadig omskiftende marked. Fortsatt vekst er vårt fokus videre i 2010, avslutter Nyheim.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.