NORCONSULT

Norconsult økte omsetningen med milliarden i fjor - gikk 460 mill i pluss

Omfattende oppkjøp av konkurrenter er hovedårsaken til veksten i konsulentselskapet som tilsammen omsetter for 6,3 milliarder kroner.

Konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.
Konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. mars 2020 - 11:16

Brutto omsetning for Norconsult-konsernet i 2019 endte på 6285 millioner kroner, mot 5326 millioner i 2018. Dette er en økning på 960 millioner kr, eller 18 prosent. Den organiske veksten hensyntatt oppkjøp er ca. 11 prosent. Det viser årsregnskapet i Norges største rådgivingsbedrift.

Driftsresultatet økte fra 402 millioner kroner i 2018 til 460 millioner i 2019. Det gir en driftsmarginen er 7,3 prosent . Det er en liten nedgang fra året før, og som i hovedsak skyldes store goodwillavskrivinger etter en betydelig oppkjøpsvirksomhet de siste to år.

– Vi er godt fornøyd med omsetningsveksten og resultatutviklingen i perioden. Vi har et mål om utvidet nordisk fotavtrykk, og derfor er det gledelig at både omsetning og resultat øker i alle de nordiske landene, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

Konsulentselskapet har ved starten av 2020 totalt ca. 4400 medarbeidere. I Norge ansetter Norconsult rundt 150 nyutdannede studenter hvert år. I 2019 ble Norconsult igjen kåret til en av Norges mest attraktive arbeidsgivere av Universum og Karrierebarometeret, hvor selskapet er på topp fem-listen for både teknologi- og ingeniørstudenter.

Norconsult har mer enn 100 kontorer i Norge og internasjonalt. Hovedkontoret ligger i Sandvika utenfor Oslo. Selskapet er eid av medarbeiderne.

Det geotermiske anlegget skal bygges i Nakuru-regionen i Kenya.
Les også

Norfund-prosjekt: Skal gi strøm til 1,3 millioner i Kenya

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.