BYGG

Norconsult kjøper Pro Teknologi

PÅ SHOPPING: John Nyheim i Norconsult har kjøpt nok et selskap, denne gangen Pro Teknologi i Trondheim.
PÅ SHOPPING: John Nyheim i Norconsult har kjøpt nok et selskap, denne gangen Pro Teknologi i Trondheim. Bilde: StÃ¥le Andersen
Joachim Seehusen
1. okt. 2010 - 12:29

Pro Teknologi tilbyr tjenester innen tidligfaserådgivning, igangkjøring, kontrollfaser og sluttkontroll i byggeprosjekter og er ofte benyttet som integrator for komplekse tekniske systemer, spesielt innen sykehus.

– Pro Teknologi sin tverrfaglige spisskompetanse innen tekniske systemer og drift av bygninger gjør dem spesielt egnet som byggherrestøtte i tilknytning til FM-tjenester (Facility Management). Norconsult ønsker å styrke sin stilling innen Pro Teknologi sine kjerneområder, skriver selskapet i en pressemelding.

I dag

Den formelle overtakelsen skjer 1. oktober og Pro Teknologi fortsetter fra samme dato sin virksomhet som en integrert del av Norconsult og opprettholder sin geografiske og faglige tilstedeværelse på lik linje som før. Alle ansatte fortsetter i sine stillinger etter overtakelsen.

– Pro Teknologi og Norconsult har samme syn på framtiden og viktigheten av riktig rådgivning, riktig prosjektering, riktig bygging og effektiv drift (FM) av bygninger. Forretningsmessig og kulturelt kompletterer firmaene hverandre. Kjøpet vil styrke vår evne til å vokse og utvikle oss videre innenfor våre kjernevirksomheter. Norconsults offensive satsing inspirerer våre ansatte og vi vil kunne betjene nye og tidligere kunder på en enda bedre måte, sier daglig leder i Pro Teknologi AS, Brynjulf Skjulsvik.

Ti ansatte

– Med kjøpet av Pro Teknologi forsterker vi vår satsing innen alle faser i livsløpet til et bygg, spesielt integrasjon av komplekse tekniske systemer, FM-tjenester, livsløpsvurderinger (LCC), ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent fagmiljø innenfor disse fagområdene. Vi ser store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag, sier administrerende direktør i Norconsult, John Nyheim.

Pro Teknologi har ti ansatte. Selskapet holder til i Trondheim og ble stiftet i 2002. Selskapet omsatte for drøyt 10 millioner kroner i fjor og fikk et resultat før skatt på en million kroner.

Norconsult har nå 1750 ansatte, ca. 1400 av dem i Norge.

Les mer om: