PROSJEKTERING

Norconsult kjøper ECT

Styrker seg innen elektroteknikk.

Disse tre bli nå ansatt i samme firma, etter at Norconsult har kjøpt rådgivingsselskapet ECT. Fra venstre: Jan Henning Quist (ECT), Bård Hernes (Norconsult) og Jon Aas (ECT).
Disse tre bli nå ansatt i samme firma, etter at Norconsult har kjøpt rådgivingsselskapet ECT. Fra venstre: Jan Henning Quist (ECT), Bård Hernes (Norconsult) og Jon Aas (ECT). Foto: Trygve Indrelid, NTB
19. sep. 2019 - 14:49

Rådgivningsselskapet ECT blir en del av Norconsult, og Norconsult styrker seg dermed innen elektroteknikk, der ECT i dag er Norges største selvstendige rådgivende ingeniørselskap. Det skriver Norconsult i en pressemelding.

– Det er svært gledelig at ECT blir en del av Norconsult. Dette er to virksomheter som utfyller hverandre godt både faglig og kulturelt, sier konserndirektør i Norconsult, Bård Sverre Hernes.

ECT har rundt 110 medarbeidere, fordelt på kontorer i Drammen, Hønefoss, Lysaker, Trondheim og Gol. Som rådgiver utfører ECT planlegging og prosjektering av elektrotekniske installasjoner innen bygg og anlegg.

Norconsult og ECT har samarbeidet i flere oppdrag innenfor markedsområdene samferdsel og bygg og eiendom. Dette er de største markedsområdene i Norconsult, og selskapet skriver at oppkjøpet vil gi økt kapasitet, styrket kompetanse, synergieffekter og gode utviklingsmuligheter for medarbeidere.

– ECTs spisskompetanse og store kapasitet innen jernbaneteknikk og elektroteknisk rådgivning, gjør oss godt rustet til å løse store og komplekse oppdrag, sier Hernes.

– Ved å gå sammen vil begge miljøene få tilgang til kompetanse og kapasitet vi ikke har i dag. Vi har samarbeidet godt og lenge med Norconsult, blant annet i store jernbaneoppdrag, og en sammenslåing er en naturlig videreføring av dette samarbeidet, sier Jan Henning Quist, partner i ECT.

Transaksjonen er planlagt gjennomført i høst, forutsatt godkjenning fra Konkurransetilsynet.

Kjøpet av ECT kommer bare  en knapp uke etter at Norconsult meldte at de kjøper opp Øvre Romerike Prosjektering, som med sine 33 medarbeidere er det største konsulentselskapet innen pklanlegging og prosjektering på Romerike.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.