BYGG

Norconsult kan miste kontrakter

KAN BLI SVARTELISTET: Verdensbanken gransker om Norconsult har drevet med korrupsjon i forbindelse med et vannforsyningsprosjekt i Tanzania. Selskapet risikerer å bli svartelistet.
KAN BLI SVARTELISTET: Verdensbanken gransker om Norconsult har drevet med korrupsjon i forbindelse med et vannforsyningsprosjekt i Tanzania. Selskapet risikerer å bli svartelistet. Bilde: colourbox.com
Jannicke Nilsen
13. juni 2007 - 08:21

Norconsult er landets største rådgivende selskap, med 1300 ansatte.

Nå varsler utviklingsminister Erik Solheim at han vil kutte samarbeidet dersom Norconsult blir dømt for korrupsjon.

Flaut

- Det er flaut at norske selskaper ikke opptrer som de skal, sier Solheim til Dagens Næringsliv.

I 30 år har selskapet hatt oppdrag for blant annet Norad. Utenlandsaktiviteten utgjorde 14 prosent av totalomsetningen i 2006, som var på 1,2 milliarder kroner.

- Jeg vil ikke felle noen endelig dom før saken er blitt gransket, men det er selvsagt desto verre at dette er et selskap som har hatt stor tillit fra norske bistandsmyndigheter gjennom lang tid, sier Solheim til avisen.

Makulerte dokumenter

146.000 dollar er sporløst forsvunnet fra Norconsults lokale prosjektkonto i Tanzania. Pengene er tatt ut i kontanter, ifølge DN.

Prosjektet i Tanzania skal bedre vannforsyningen i hovedstaden Dar Es Salaam.

Revisorer fra verdensbanken slo i fjor til mot Norconsults lokaler i Tanzania og i Sandvika. I forkant av besøket ble det makulert dokumenter. Norconsult risikerer nå å bli svartelistet av Verdensbanken

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.