PROSJEKTER

Norconsult får trolig konsulent-jobben på E18 Ramstadsletta-Slependen

Skal lage reguleringsplanen for E16/E18-krysset ved Sandvika

Arbeidet med å planlegge ny E18 vest for Oslo går framover. Nå er Norconsult innstilt til jobben med å lage reguleringsplan for E18 forbi Sandvika.
Arbeidet med å planlegge ny E18 vest for Oslo går framover. Nå er Norconsult innstilt til jobben med å lage reguleringsplan for E18 forbi Sandvika. Foto: Kjell Wold/Statens vegvesen
7. sep. 2020 - 11:18

Det er nesten ni måneder siden oppdraget, som er en del av den svært omstridte ombyggingen av E18 ut fra Oslo, ble utlyst i slutten av november i fjor. Nå er det imidlertid klart at Norconsult er innstilt til kontrakten på rådgivertjenester for utarbeidelse av reguleringsplan på strekningen E18 Ramstadsletta – Slependen. 

Det er klagefrist 10 dagers klagefrist på innstillingen, som ble klar sist fredag. Da fristen for å levere tilbud på oppdraget gikk ut i januar i år, var det klart at Norconsult konkurrerte med to andre tilbydere om jobben.

– Vi har kommet frem til at det var Norconsult som hadde den beste beskrivelsen av forslag til gjennomføring av oppdraget. I tillegg hadde de det beste forholdet mellom pris og kvalitet, forteller planleggingsleder Bjørn Nyquist i Statens vegvesen.

Oppdraget går ut på å utarbeide reguleringsplan fra Ramstadsletta til Slependen, en strekning på ca. 4,5 kilometer hvorav ca. 3,6 kilometer vil gå i tunnel under Sandvika. Under Sandvika vil E18 og E16 knyttes sammen i et planskilt kryss.

I tillegg til ny E18 inngår utforming av lokalveg, GS-løsning og prioritering av kollektivtrafikk på strekningen.

E18 vestover gjennom Sandvika i Bærum ble skrotet av dagens regjering i den kommende transportplanen.
Les også

E18 Vestkorridoren: Vil ha omstridt milliardvei tilbake i transportplanen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.