Norconsult er bransjens mest attraktive arbeidsgiver for ingeniører

Yrkesaktive ingeniører har kåret Norconsult til Norges nest mest attraktive arbeidsgiver i den årlige undersøkelsen Universum Professional Survey. Norconsult er også rangert som best i bransjen innen kategorien rådgivende ingeniør.

Marthe Haugen Stranden (t.v.) og Malin Eriksen fra Norconsult.
Marthe Haugen Stranden (t.v.) og Malin Eriksen fra Norconsult. Foto: Norconsult
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. nov. 2020 - 11:53

Universum kårer hvert år Norges mest attraktive arbeidsgivere blant yrkesaktive med høyere utdanning innen kategoriene økonomi, ingeniør og IT. I år har i overkant av 10 000 personer sagt sin mening, og rangert sine drømmearbeidsgivere. Equinor, Norconsult og Sintef er ingeniørene sine topp tre arbeidsgivere i 2020.

Konsernsjef Thor Gjermund Eriksen peker på syv effekter som Bane Nor jobber med for å oppnå allerede i år.
Les også

Dette lover Bane Nor å levere i år

Attraktiv bransje

Norconsult rangeres i år som nummer to i kategorien Ingeniør, og inne på topp 10-listen finner vi både Multiconsult, Sweco, Asplan Viak og Rambøll. Dette vitner om at den rådgivende ingeniørbransjen er meget attraktiv for yrkesaktive ingeniører.

– Det er gledelig at Norconsult og den rådgivende ingeniørbransjen som helhet har en så sterk posisjon blant en målgruppe som er veldig attraktiv for oss. Bransjen er i en enorm utvikling og bidrar til å drive hele byggenæringen fremover ved sin kraftige satsing på bruk av ny teknologi og nye samarbeidsformer i prosjektene. Dette gjør at vi kan tilby noen av de mest spennende og komplekse prosjektene og problemstillingene man som rådgivende ingeniør kan jobbe med, innenfor en rekke ulike fag- og tjenesteområder, sier konsernsjef i Norconsult, Per Kristian Jacobsen.

Rekrutterer flere hundre nye medarbeidere hvert år

Norconsult rekrutterer flere hundre nye medarbeidere i året over hele Norge, både nyutdannede og de som allerede har vært noen år i arbeidslivet.

– Hvert eneste år rekrutterer vi mange nye medarbeidere til våre 60 kontorer over hele landet. Vi jobber målrettet for å tiltrekke oss de medarbeiderne vi ønsker, og merker at konkurransen om de beste hodene er tøff. For å få tak i de beste for oss, er det viktig å fokusere på hvilke muligheter som finnes i selskapet. Som medarbeider i Norconsult har man mulighet til å påvirke en bransje i stadig endring, og økt fokus på bærekraft i prosjektene, digitalisering og nye måter å tenke løsninger på, synes å være attraktivt for potensielle nye medarbeidere, sier Jacobsen.

Ny E16 og Ringeriksbanen skulle etter planen møtes her, ved Sundvollen i Buskerud. Etter et par måneder på innbytterbenken, er dobbeltsporet nå tilbake i Nasjonal transportplan.
Les også

Overkjører regjeringen – tar disse prosjektene tilbake i NTP

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.