BYGG

Norconsult ekspanderer

VOKSER: John Nyheim og Norconsult hviler ikke på laurbærene, og fortsetter ekspansjonen til tross for at selskapet allerede er landets største på rådgiversiden.
VOKSER: John Nyheim og Norconsult hviler ikke på laurbærene, og fortsetter ekspansjonen til tross for at selskapet allerede er landets største på rådgiversiden. Bilde: Norconsult
Joachim Seehusen
13. jan. 2009 - 08:13

Allerede før de endelige tallene er klare, kan John Nyheim, administrerende direktør i Norconsult, si at 2008 ble et rekordår for selskapet.

Vil utvide

Omsetningen ser ut til å nærme seg 1900 millioner kroner og gi et resultat før skatt på 200 millioner kroner. Tallene for 2007 var henholdsvis 1600 millioner og 160 millioner kroner.

Nyheim ønsker å ekspandere, og noe av overskuddet har han brukt til oppkjøp, ett i Sverige og ett i Finnmark.

– Til tross for urolige tider, ser vi fortløpende etter oppkjøpsmuligheter der dette kan styrke vår konkurransekraft, både i Norge og i utlandet, sier Nyheim.

Vekst i Sverige

Norconsult er nå i sluttforhandlinger om oppkjøp av et selskap med 28 ansatte i Nord-Sverige. Selskapet arbeider innen bygge- og anleggssektoren. Med dette oppkjøpet får Norconsult 250 ansatte i Sverige.

Selskapet tilbyr tjenester innen fagfeltene varme-, ventilasjons- og sanitærteknikk, herunder også sprinkler- og kjøleanlegg.

Kjøpet skulle vært avklart før nyttår.

– Det er detaljer som gjenstår, det blir kjøp, sier Ljot Strømseng, som leder Norconsult i Sverige.

Vil opp

Strømseng forteller at Norconsult nå ligger på 25. plass blant svenske rådgivningsselskaper, målt etter omsetning.

Målet er å doble omsetningen innen 2011, og å krype oppover på rankinglisten.

– I 2008 omsatte vi for 170 millioner svenske kroner, målet er 300 - 350 millioner innen 2011, sier Strømseng.

Ansetter i Norge

– Vi har fortsatt nyansettelser og går inn i 2009 med en solid ordrereserve, sier Nyheim. Han erkjenner at usiktene for 2009 er mer usikre enn ved tidligere år.

– Slik vi ser det, vil det være gode muligheter for en aktivitetsøkning innen infrastruktur, miljø og på energisiden. Vi håper også på at myndighetene nå forserer opprustning av offentlige bygg der det er et stort etterslep på vedlikehold og modernisering, sier Nyheim.

Selskapet har merket litt til nedgangstidene.

– Vi har opplevd stopp i et par næringsbygg og noen industriprosjekter, men første kvartal ser riktig bra ut for oss, sier Nyheim.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.