BYGG

Norconsult-ansatte dømt for korrupsjon

Tre Norconsult-ansatte har medvirket i korrupsjon i Tanzania, ifølge Oslo tingrett.
Tre Norconsult-ansatte har medvirket i korrupsjon i Tanzania, ifølge Oslo tingrett. Bilde: Scanpix
15. juli 2011 - 15:42

Retten finner det bevist at de tre mennene foresto og medvirket til store kontantutbetalinger til forskjellige ansatte i vann- og avløpsetaten i Tanzanias største by, Dar-es-Salaam.

750.000 kroner

Hovedmannen (60), som medvirket gjennom å sitte i det lokale selskapsstyret som vedtok utbetalingene, medvirket til at det ble utbetalt snaut 750.000 kroner etter datidens dollarkurs, ifølge dommen fra Oslo tingrett.

Han dømmes til et halvt års fengsel, hvorav 60 dager gjøres betinget. De to andre tiltalte på 62 og 63 år ble dømt til henholdsvis 60 og 90 dagers betinget fengsel for medvirkning til utbetalingene.

62-åringen er i dag ikke ansatt i Norconsult.

Norconsult frifunnet

Selv om retten mener de tre handlet i Norconsults interesse og kritiserer selskapet for ikke å ha gjort nok for å forebygge korrupsjon, mener retten likevel at selskapet må frifinnes.

Norconsult kan miste halvparten av sin milliardomsetning med fare for tap av hundrevis av arbeidsplasser, argumenterer retten.

«Retten legger en viss vekt på muligheten for total utestengelse, som i dette tilfellet vil fremstå som nokså urimelig», konkluderer retten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.