NYHETSBREV

Norautron Group kjøper Hatteland Display

Hatteland Display er en ledende global leverandør av maritime display og computerprodukter.

Displayer fra Hatteland montert på Aker Spitsbergen.
Displayer fra Hatteland montert på Aker Spitsbergen. Bilde: Hatteland Display
13. jan. 2016 - 21:56
Vis mer

Norautron Group AS, morselskapet til Elektronic Com-Scan, har inngått avtale med Herkules Capital AS om å kjøpe Hatteland Display AS.

Dette er et stort seg for Norautron Group i retning av å styrke seg som et teknologikonsern, skriver selskapet i en pressemelding. Overtagelse av aksjene skjedde 01.12.2015

Norautron Group har inngått en avtale om kjøp av 100% av Hatteland Display fra Herkules Capital. Hatteland Display er en ledende global leverandør av maritime display og computerprodukter.

Hatteland Display

Hatteland Displays historie daterer seg tilbake til 1989, og selskapet er nå den ledende designer, produsent og leverandør av high-end display, panel computere og computere til alle segmenter av det profesjonelle maritime markedet. Selskapet har etablert sterke relasjoner til ledende systemintegratorer gjennom en vekststrategi bygget på teknologiledelse og innovasjon.

Norautron Group

Norautron Group er et ledende teknologiselskap med en global tilstedeværelse. Gruppen operer globalt og har produksjonsanlegg i Norge, Sverige, Polen og Kina. Gjennom de siste 10 årene har Norautron Group hatt sterk vekst, både organisk og gjennom oppkjøp.

Etter kjøpet av Hatteland Display, vil Norautron Group ha en antatt årsomsetning på i størrelsesorden NOK 1,8 mrd, og være en betydelig aktør innenfor flere segmenter av elektronikkmarkedet med posisjoner både i markedet for ferdige produkter og komponenter.

Fokuserer på samarbeid

Ledelsen i Norautron og Hatteland Display vil bruke tiden fremover til å jobbe sammen for å etablere en plattform for fortsatt vekst og utvikling som begge selskapene vil ha fordeler av.

Jørgen C. Broch, eier av Norautron Group AS og Styreformann understreker at selskapene passer meget godt sammen industrielt, og at synergier har vært en viktig driver for oppkjøpet. «Dette oppkjøpet vil styrke Norautron Groups posisjon som et globalt teknologiselskap», sier Jørgen C. Broch.

Trond K. Johannessen, President & CEO i Hatteland Display sier: «Vi er glade for å bli en del av Norautron Group. Det er en sterk industriell logikk i å kombinere styrkene til de to selskapene for videre å forbedre konkurransekraft og markedsposisjoner.»

Tore Rynning-Nielsen, Senior Partner hos Herkules Capital sier: «Vi glade for å selge Hatteland Display til en komplementær industriell aktør som Norautron Group og vi er sikre på at både Hatteland Display og Norautron Group vil ha store fordeler av denne nye grupperingen.»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.