NYHETSBREV

Norautron Group kjøper Hatteland Display

Hatteland Display er en ledende global leverandør av maritime display og computerprodukter.

Displayer fra Hatteland montert på Aker Spitsbergen.
Displayer fra Hatteland montert på Aker Spitsbergen. Bilde: Hatteland Display

Hatteland Display

  • Hatteland Display er lokalisert I Nedre Vats og har moderne produksjonsfasiliteter, inkludert egen optisk-bonding fabrikk.
  • Selskapet har ca. 150 ansatte og har kontorer i Norge (Nedre Vats og Asker), Tyskland, Frankrike, USA og agenter i en rekke andre land.
  • Selskapet produserer display- og computerprodukter til navigasjon, automasjon, posisjonering, overvåking og flere andre anvendelsesområder.
  • Hatteland Display er den ledende leverandøren av løsninger til systemintegratorer i hele verden og fokuserer kun på det maritime markedet.
  • I 2015 forventer selskapet inntekter noe i underkant av NOK 400 millioner med en EBITDA margin på ca 15%.

Norautron Group

  • Norautron Group AS er et teknologiselskap som ble etablert i 1986.
  • Selskapet eies av J.C. Broch AS og er lokalisert i Horten, Norge.
  • Fra en tidlig fase som kontraktsprodusent av elektronikk har gruppen ekspandert til industrielle computere, displayer, nettverk og overvåkingsprodukter for det profesjonelle markedet.
  • Gjennom det siste tiåret har Norautron Group etablert eller kjøpt opp selskaper i flere land i Europa og Asia. Gruppen vil sammen med Hatteland Display ha ca. 900 ansatte i hele verden. Se www.norautron.com/norautron-group/ for mer informasjon.

Norautron Group AS, morselskapet til Elektronic Com-Scan, har inngått avtale med Herkules Capital AS om å kjøpe Hatteland Display AS.
Dette er et stort seg for Norautron Group i retning av å styrke seg som et teknologikonsern, skriver selskapet i en pressemelding. Overtagelse av aksjene skjedde 01.12.2015

Norautron Group har inngått en avtale om kjøp av 100% av Hatteland Display fra Herkules Capital. Hatteland Display er en ledende global leverandør av maritime display og computerprodukter.

Hatteland Display

Hatteland Displays historie daterer seg tilbake til 1989, og selskapet er nå den ledende designer, produsent og leverandør av high-end display, panel computere og computere til alle segmenter av det profesjonelle maritime markedet. Selskapet har etablert sterke relasjoner til ledende systemintegratorer gjennom en vekststrategi bygget på teknologiledelse og innovasjon.

Norautron Group

Norautron Group er et ledende teknologiselskap med en global tilstedeværelse. Gruppen operer globalt og har produksjonsanlegg i Norge, Sverige, Polen og Kina. Gjennom de siste 10 årene har Norautron Group hatt sterk vekst, både organisk og gjennom oppkjøp.

Etter kjøpet av Hatteland Display, vil Norautron Group ha en antatt årsomsetning på i størrelsesorden NOK 1,8 mrd, og være en betydelig aktør innenfor flere segmenter av elektronikkmarkedet med posisjoner både i markedet for ferdige produkter og komponenter.

Fokuserer på samarbeid

Ledelsen i Norautron og Hatteland Display vil bruke tiden fremover til å jobbe sammen for å etablere en plattform for fortsatt vekst og utvikling som begge selskapene vil ha fordeler av.

Jørgen C. Broch, eier av Norautron Group AS og Styreformann understreker at selskapene passer meget godt sammen industrielt, og at synergier har vært en viktig driver for oppkjøpet. «Dette oppkjøpet vil styrke Norautron Groups posisjon som et globalt teknologiselskap», sier Jørgen C. Broch.

Trond K. Johannessen, President & CEO i Hatteland Display sier: «Vi er glade for å bli en del av Norautron Group. Det er en sterk industriell logikk i å kombinere styrkene til de to selskapene for videre å forbedre konkurransekraft og markedsposisjoner.»

Tore Rynning-Nielsen, Senior Partner hos Herkules Capital sier: «Vi glade for å selge Hatteland Display til en komplementær industriell aktør som Norautron Group og vi er sikre på at både Hatteland Display og Norautron Group vil ha store fordeler av denne nye grupperingen.»

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.