MOBIL

Nokias Windows-mobil er underveis

Nokia er allerede i gang med å lage sin første Windows Phone 7-telefon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. mars 2011 - 11:21

Nokia-sjef Stephen Elop sier til Reuters at de er i gang med sin første Windows Phone 7-telefon. Selv om han tidligere har sagt at de skal begynne å selge Windows-telefoner neste år har Elop også sagt at de ønsker å produsere en slik telefon innen utgangen av 2011.

- Vi har akkurat nå, i dag, folk som jobber med de første Windows Phone-enhetene fra Nokia. Det arbeidet er allerede underveis, sier Elop til Reuters.

- Microsoft kjøper ikke Nokia

Samtidig avfeier han spekulasjonene om at Microsoft har planer om å kjøpe opp Nokia. 

- Jeg er ikke kjent med noen strategisk interesse Microsoft kunne hatt i resten av selskapet. 

Et oppkjøp ville ifølge Elop forsinke prosessen med å lage Windows-produkter. At de allerede er i gang med å lage slike produkter viser at det ikke er snakk om noe oppkjøp av Nokia, sier han.

- Ville skapt forsinkelser

- I den grad et partnerskap har blitt formet rundt hva de (Microsoft) virkelig er interessert i, hva ville så et oppkjøp bringe annet enn et langt år med anti-trust-etterforskning, stor uro og forsinkelser, spør Elop.

Selv om Elop ikke ser for seg at Microsoft ikke vil kjøpe opp Nokia, så betyr ikke det at Microsoft ikke har slike ønsker. Spekulasjonene vil altså neppe legge seg helt med dette.

Kilde: Reuters

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.