MOBIL

Nokias kamera-monster kommer ikke til Norge

MWC 2012: Men det finnes håp for deg som vil ha Nokias 41 megapikslers kameramobil.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. feb. 2012 - 16:05

Nokia overrasket alle mandag da de lanserte sin nye Symbian-telefon 808 PureView. Denne har kamera med smått vanvittige 41 megapikslers oppløsning.

LES MER: Nokia lanserer mobil med 41 megapiksler

Om du gleder deg til å stikke innom din nærmeste mobilbutikk i mai og plukke opp denne telefonen har vi dårlige nyheter. Nokia har nemlig ingen planer om å selge den verken i Norge eller i Sverige.

Windows for alle penga

I stedet skal de satse tungt på Lumia-serien, som ifølge Nokias kommunikasjonssjef for Skandinavia har blitt godt mottatt i Norge. Vi tipper noe av grunnen til at telefonen ikke kommer til oss er at Symbian ikke selger særlig godt i Norge lenger.

Den neste toppmodellen fra Nokia blir altså Lumia 900 for norske brukeres del.

Du får kjøpt på nett

At Nokia ikke kommer til å ta den inn til Norge betyr imidlertid ikke at du ikke kan slå klørne i telefonen. Det vil fortsatt være mulig å kjøpe den fra utenlandske nettbutikker. Men du vil altså neppe finne den i vanlige norske butikker.

Prisen på 808 PureView er ventet å ligge på 450 euro uten skatter og avgifter. Det betyr trolig en pris på et sted mellom 4000 og 4500 kroner. Den skal komme i salg i de fleste store markeder i Europa.

Nokia har for øvrig lovet oss et testeksemplar når telefonen nærmer seg lansering, så vi kommer til å teste beistet når det har blitt varmt i lufta.

Her finner du alle våre artikler fra Mobile World Congress

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.