MOBIL

- Nokias Android-telefon kommer denne måneden

Nokia X skal lanseres i Barcelona, ifølge Wall Street Journal.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. feb. 2014 - 10:13

Ryktene om en Android-teleofn fra Nokia har sirkulert en god stund nå, og skal vi tro Wall Street Journals kilder er en lansering et par uker unna. Det har lenge vært kjent at de har jobbet med en slik telefon, og nå er de angivelig klare til å vise den frem.

Nokia X, som telefonen sies å skulle hete, skal angivelig vises frem under Mobile World Congress i Barcelona i sluten av februar. En skulle kanskje tro at Microsoft helst så at dette ikke ble noe av. De er tross alt i ferd med å kjøpe opp Nokias mobildivisjon, og Googles operativsystem er Windows Phones største konkurrent. Men planene gir mening.

Nytt grep om utviklingsmarkeder

Nokia har lenge hatt en sterk posisjon i utviklingsmarkeder, men er nå i ferd med å miste grepet også her. Windows Phone er ikke spesielt utviklet for de billigste smarttelefonene. Men Nokia har fortsatt en sterk merkevare i disse markedene, så en Android-telefon kan være akkurat det de trenger for å holde det gående. Det forstår sannsynligvis også Microsoft, siden de ifølge avisens kilder ikke har planer om å legge ned Android-prosjektet.

Nokia X skal ikke være noen konkurrent til deres egne toppmodeller, men et produkt i Asha-serien. Disse telefonene er laget for utviklingsmarkedene. Det er snakk om en AOSP-enhet, som kort sagt er smarttelefoner basert på modifisert Android. Den vil dermed ikke leveres med Google-tjenester, som Google Maps eller Google Play.

Skal leveres med app-butikk og Nokia-tjenester

Bilder som har lekket tyder på at Nokia X får samme brukergrensesnitt som de andre Asha-telefonene. At den er Android-basert åpner imidlertid for at Nokia kan tilby en hel del eksisterende Android-apper.

Ifølge avisens kilder skal telefonen leveres med tilgang til Nokias app-butikk, og tjenester som Here Maps og Nokia Mix Radio. 

Vi følger Nokias produktlansering i Barcelona mandag 24. februar.

Kilde: WSJ.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.