MOBIL

Nokia tar tilbake Symbian

Nå blir Symbian som Nokias Android.

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. nov. 2010 - 18:40

Nokia tar tilbake kontrollen over Symbian. I en pressemelding forklarer selskapet at Symbian nå skal utvikles internt hos Nokia, og ikke hos Symbian Foundation.

Symbian Foundation ble satt opp i fjor som en gruppe som skulle administere Symbian som et åpent kildekode-prosjekt. Det er Symbian Foundation som tar avgjørelsene om hvordan operativsystemet skal utvikles. 

Fra nå av skal Symbian Foundation bare ta seg av lisensiering av operativsystemet.

Les også: Nokia tar et stort steg i riktig retning »I pressemeldingen hevder Nokia at overtakelsen vil gjøre at Symbian utvikler seg raskere, spesielt siden de har bestemt seg for å kun bruke Qt som utviklingsplattform til Symbian og Meego.

Fortsatt åpent

Dette betyr ikke at Symbian går mot døden. Ifølge pressemeldingen vil alle planlagte Symbian-telefoner komme i produksjon, og Nokia skal fortsette å levere Symbian til de mobilprodusenter som måtte ønske å bruke det.

Nokias "Android"

På sett og vis blir Symbian slik som Android: Et åpent operativsystem som eies og utvikles av et selskap. Symbian vil fortsatt være åpen kildekode under Nokia, slik som Android er hos Google.

Les også: Dette er Symbian^3 »Nokia skal gjøre fremtidige oppdateringer i Symbian-plattformen tilgjengelig for alle, men nøyaktig hvordan dette skal foregå er ikke kjent.

Les også: Symbian, Android eller iOS4 - Hvilket skal du velge?Kilder:
Moconews.net, Nokia.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.