MOBIL

Nokia tar et stort steg i riktig retning

Nå skal du aldri mer få utdarte menyer på Nokia-telefonen din. Og alle programmer skal fungere på alle telefoner.

Apps skal fungere på alle telefoner.
Apps skal fungere på alle telefoner.
Marius ValleMarius ValleJournalist
21. okt. 2010 - 16:18

Nokia annonserer at de fra nå av skal fokusere utelukkende på Qt som sin utviklingsplattform til smarttelefoner. Det vil si at alle Symbian-telefoner og kommende Meego-telefoner vil kunne kjøre de samme programmene.

Qt blir selskapets eneste rammeverk for utvikling, ikke bare på applikasjonssiden, men også på operativsystemsiden.

Hva dette betyr for deg

Enkelt forklart vil dette bety at utvalget programmer til Nokias telefoner, enten de kjører Symbian eller Meego, vil øke siden programmene vil fungere på alle plattformer.

I tillegg – og dette er kanskje den viktigste forbedringen – vil smarttelefoner få tilgang til nyvinninger i brukergrensesnittet med en gang de gjøres tilgjengelig. Dermed vil du ikke behøve å kjøpe en ny telefon for å få de siste funksjonene.

Spesifikt nevner Nokia at det de har sett for seg skal komme i Symbian^4 vil komme fortløpende til Symbian^3. Så om Nokia bestemmer seg for å gjøre endringer i for eksempel menysystemet vil du få disse endringene på din telefon når de er klare.

Ingen ^3 og ^4

Videre annonseres det at Nokia ikke lenger kommer til å snakke om Symbian^3 og Symbian^4. Symbian skal være én plattform som utvikler seg hele tiden.

Nokia mener at dette skal gjøre deg som kunde sikker på at du ikke kjøper et produkt som plutselig er utdatert. Det skal altså ikke være fare for at en ny versjon av operativsystemet vil gjøre eldre programmer ubrukelig slik som skjedde da S60-systemet kom i tredjeutgave. Du kunne da nemlig ikke bruke noen av programmene som var skrevet for tidligere S60-versjoner.

Enklere for utviklere

Qt-plattformen skal for øvrig være enklere å bruke for utviklere. Et av problemene med Symbian har vært at det har vært tidkrevende å utvikle for det. I Qt skal det meste være enklere å få til, selv om du vil lansere et program til flere forskjellige telefoner på forskjellige plattformer. 

HTML5 skal også tas opp i Qt-plattformen, og vil støttes i Nokias nettlesere. Dette skal gi støtte for funskjoner som videoavspilling, noe som i dag krever et tillegg i nettleseren for å få til. 

Kilder: Nokia.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.