MOBIL

Nokia stuper videre

Ikke lenger blant verdens fem største mobilprodusenter.

Analyseselskapet IDC har publisert sin analyse av mobilmarkedet i tredje kvartal (perioden juli-september), og kommet frem til at Nokia nå har falt ut av listen over de fem største mobilprodusentene på planeten. Det er sjokkerende nok, da de for ikke lenge siden var verdens klart største.

Mobiltelefonmarkedet vokste ifølge IDC med 2,4 prosent i forhold til samme perioden i fjor, og det var først og fremst Samsung og Apple som dominerte.

Totalt sendte produsentene 444,5 millioner mobiltelefoner fra fabrikk i perioden. Av dette var 197,7 millioner smarttelefoner. Sammenlignet med tredje kvartal i fjor har smarttelefonmarkedet vokst med hele 45,3 prosent, ifølge analysen.

- Fortsatt plass til Nokia

At Nokia har ramlet ut av topp fem-listen betyr imidlertid ikke at de er i ferd med å forsvinne, tror IDC. Analytiker Kevin Restivo sier at smarttelefonmarkedet fortsatt bare er i startgropen, og at det er plass til flere produsenter og operativsystemer.

Samsung har imidlertid grunn til å være fornøyde. IDCs analyse viser at de sendte ut dobbelt så mange smarttelefoner som Apple i kvartalet som gikk. Markedsandelen til Samsung var 31,3 prosent, mens Apple hadde 15 prosent.

Tredjeplassen okkuperes av RIM, som har en andel på 4,3 prosent, mens ZTE og HTC følger med henholdsvis 4,2 og 4 prosent markedsandel.

De fem største smarttelefonprodusentene 3. kvartal 2012

Kilde: IDC.com

Les mer om: