MOBIL

Nokia støtter Apples kamp for Samsung-forbud

Nokia melder seg på Apples lag i den store patentkrigen. Vil ha salgsforbud mot en rekke Samsung-telefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. mars 2013 - 16:52

Apple vant som kjent et søksmål mot Samsung i fjor, hvor Samsung ble dømt for å ha kopiert Apples produkter og forsynt seg med deres patenter. Resultatet ble at Apple ble tilkjent en erstatning på over en milliard dollar. 

Tidligere denne uken ble det klart at dommeren reduserte dette beløpet ned til 450 millioner dollar.

Nok et nederlag for Apple i saken, etter at de i desember ikke fikk innvilget ønske om salgsforbud mot 26 av Samsungs produkter i USA. Dette skjedde etter at Apple ikke klarte å overbevise retten om at salget av disse produktene er drevet av Samsungs kopiering av patenter og design. Denne avgjørelsen anker Apple.

Nokia støtter Apple

Nå får de en alliert i sin kamp mot Samsung. Nokia har levert en uttalelse til retten hvor de støtter Apple i deres anke. De argumenterer for at produkter som bryter med patentrettigheter må kunne ilegges salgsforbud.

Slik Nokia ser det er patentsystemet et viktig incentiv for å utvikle nye teknologier for allmenheten. At dommeren ikke vil ilegge Samsung salgsforbud vil i praksis si at det blir umulig å få salgsforbud på produkter som bryter patenter, mener Nokia. 

Det kan være greit å få med at Nokia selv har vært involvert i en patentstrid med Apple. De ble til slutt enige, men det endte med at Apple måtte punge ut for bruk av Nokias patenter.

Nokia er for øvrig det eneste selskapet som har gitt Apple juridisk støtte i saken mot Samsung, skriver The Verge.

Kilder: TheVerge.comZDnet.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.