MOBIL

- Nokia skal lansere Windows 8-tablet

Nokia skal lansere en tablet med Windows 8 til høsten, ifølge kilder.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. mars 2012 - 06:00

Den taiwanske industriavisen DigiTimes.com har pratet med kilder som hevder å vite at Nokia er i ferd med å ta steget over i tabletmarkedet. Deres kilder forteller at Nokia i fjerde kvartal skal lansere en Windows 8-tablet.

Tableten sies å ha 10 tommers skjerm, og skal kjøre på en tokjerneprosessorløsning fra Qualcomm. Selve produksjonen forventes å settes ut til Compal Electronics, som skal levere 200 000 enheter, ifølge avisens kilder.

Kan komme senere

Fjerde kvartal sies for øvrig å være når Nokia tidligst vil lansere. Det kan altså være at vi må vente til 2013 før Nokias tablet blir lansert. Om kildene er til å stole på, selvsagt. Når det er sagt har DigiTimes ry på seg for å være godt informerte om hva som foregår i Taiwans elektronikkindustri.

I november i fjor avslørte sjefen for Nokia i Frankrike at de har planer om en tablet med Windows 8. I intervjuet, som han ga til en fransk avis, sa han at de ville ha den klar i juni i år. Det kan altså være at den skal vises frem i sommer. Nokia har ikke ønsket å si noe mer om dette etter at intervjuet ble publisert i fjor.

LES OGSÅ: - Windows 8 er like bra på nettbrett som på PC (tu.no)

Naturlig trekk

En Nokia-tablet med Windows 8 er uansett ikke noe som høres fryktelig usannsynlig ut. De har allerede knyttet seg tett opp mot Microsoft ved å ta i bruk Windows Phone 7 på telefonene sine. Om de også ønsker å konkurrere på tabletmarkedet er det naturlig at valget deres faller på en Microsoft-løsning.

Nokia har overfor Cnet.com ikke ønsket å kommentere informasjonen fra DigiTimes.

Kilde: Digitimes.comCnet.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.