MOBIL

Nokia satser på spreke dumme telefoner

Series 40-telefoner med rask prosessor og mye arbeidsminne. Trenger vi virkelig det?

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. juli 2011 - 11:48

Det har dukket opp bilder og informasjon om kommende Series 40-telefoner fra Nokia. For å ta det siste først: Series 40 er brukergrensesnittet som brukes i Nokias telefoner som ikke er smarttelefoner. Disse kjører på Nokias proprietære Nokia OS-plattform (også kalt ISA).

Du kjenner Series 40 fra telefoner som X3-02 og C3-00, og ikke minst klassiske telefoner som Nokia 6230 og 6610. Det er altså snakk om vanlige, dumme telefoner, og ikke smarttelefoner som Android-, iOS-, eller Windows-telefoner. 

Den neste generasjonen Series 40-telefoner skal ha 1 GHz prosessor, 512 MB arbeidsminne, kapasativ trykkskjerm, og ellers spesifikasjoner vi forventer i dag. Denne informasjonen dukket opp for en måned siden via en Nokia-ansatts Twitter-konto. 

Nå har det dukket opp bilder og mer informasjon om kommende Nokia-telefoner med Series 40. Disse skal hete C2-01.5, C3-01.5, X2-01, X2-03, X3-02.5 og X2-01.1. Et kinesisk nettsted har publisert bilder av C3-01.5 som skal ha 1 GHz prosessor, og antakelig 512 MB minne. Den har samme layout som X3-02, altså en trykkskjerm og et vanlig nummertastatur.

Stort mer er ikke kjent, men det ser altså ut til at Nokia ikke har tenkt til å gi opp sin posisjon i markedet for ikke-smarttelefoner riktig enda.

Hvorfor?

Så kan en selvsagt spørre seg hva i all verden hensikten skal være med slike telefoner. De kan så vidt vi vet ikke kjøre annet enn Java-apps, som ikke akkurat kan måle seg med skikkelige smarttelefon-apps. 

Men en slik telefon med rask prosessor vil trolig fungere bedre til surfing enn andre dumme telefoner, og antakeligvis fungere bedre til å spille video med.

Men hvem vet, kanskje det er mer å hente her. Vi får se når Nokia lanserer telefonene.

Kilde: Dgui.wordpress.com, Cnbeta.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.