MOBIL

Nokia saksøker i øst og vest

Nokia åpner en boks med advokater på HTC, RIM og Viewsonic.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. mai 2012 - 17:47

Nokia mener at HTC, RIM og Viewsonic har brutt deres patentrettigheter. Til sammen mener de at 45 patenter er brutt, og nå søker de oppreising.

Søksmålene er levert i USA og Tyskland, og de 45 patentene dekker det Nokia kaller proprietær teknologi. Det vil si at dette er patenter som ikke er knyttet til industristandarder.

Godt og blandet

Patentene dekker teknologi som dobbeltfunksjonsantenner, strømstyring og multimodusradio. I tillegg saksøkes de forskjellige for patentbrudd på programvare for app-butikker, multitasking, trådet SMS, navigasjon, dynamiske menyer, datakryptering og henting av e-postvedlegg på mobiler.

Litt av en smørbrødliste, med andre ord. 

Som alle andre saksøkere i telekombransjen byr Nokia på den sedvanlige "Vi ønsker at konkurrentene finner på ting selv, og ikke stjele våre oppfinnelser"-uttalelsen. 

Pengemaskin

En av grunnene til at produsentene saksøker hverandre på denne måten er at de ser muligheten til å lisensiere ut sine patenter, og dermed få mer penger i kassa.

Et eksempel på dette er Microsoft, som sies å tjene mer på Android enn de gjør på Windows Phone, takket være lisensinntekter fra Android-produsenter.

Kilde: Nokia.com, via theverge.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.