IT

Nokia med nye godsaker

2. sep. 2009 - 21:25

På sin årlige Nokia World i Stuttgart har Nokia lansert en rekke nye mobiltelefoner, tjenester og en PC.

De andre PC-produsentene jubler neppe over den finske mobilkjempens inntreden i deres bakgård, for nye Nokia Booklet 3G ser virkelig lekker ut.

Som navnet antyder har den innbygget 3G, men Nokia har også funnet plass til GPS.

Mest imponerende er kanskje batterilevetiden som er opptil 12 timer.

Nye telefoner

Det er ikke lenge siden toppmodellen N97 kom, men nå introduseres også lillebroren N97 mini.

Litt mindre, lettere, billigere, og med uttrekkbart tastatur. Den har også fått en oppgradert programvare som også vil komme storebror til gode.

Selskapet ser ut til å følge Apples ledestjerne og introdusere nye utgaver av operativsystemet som utvider funksjonaliteten, men som brukerne kan laste ned gratis så lange de har telefonen.

Mer musikk NOKIA X6: Nokias nye X-serie skal fronte Nokias musikksatsing.
Mer musikk NOKIA X6: Nokias nye X-serie skal fronte Nokias musikksatsing.

Mer musikk

Den nye X-serien skal overta etter MusicXpress med mer fokus på bilder og video. X3 og X6 er også musikkmobiler, men med lekrere design og mer fokus på kamerafunksjonen.

Den største har 5 megapiksel kamera og dobbel LED-blits. Denne telefonen blir også lansert med Nokias “Comes with Music” i enkelte markeder, men dessverre ikke i Norge ennå.

Her får brukerne ubegrenset adgang til Nokias musikkbibliotek og kan laste ned så mye de orker og spille de av på telefonen og PC-en når de er registrert.

Mens X6 har en meget god 3,2 tommer berøringsskjerm har slidetelefonen X3 en mindre 2,2 tommers skjerm som manøvreres med en berøringsplate.

PC-er

Nokias satsing på PC-markedet gjør de også gjennom mobiltelefonen N900.

Den blir posisjonert som en mikro-PC i mobiltelefoninnpakning og har fått Linux operativsystem som i Nokias tapning heter Maemo.

Dette er telefonen for alle som vil kjøre flere oppgaver samtidig. Nyheten er smekkfull av teknologi, men ganske tykk og med en vekt på 181 gram er den ikke av de letteste.

Hva bruken av Linux betyr vil ikke Nokia utbrodere, men det er tydelig at de har tenkt å gi Googles Androidvariant konkurranse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.