MOBIL

Nokia med egen skytjeneste?

En video viser ikke bare Nokia Air, men også en hel del ukjente telefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. juni 2012 - 09:30

Det kan se ut til at Nokia er i ferd med å lansere sin egen skytjeneste, og at den skal hete Nokia Air. Nettstedet Symbiantweet.com har funnet en video som viser den nye tjenesten, og den ser så absolutt ut til å stamme fra Nokia. Videoen er vannmerket "Company confidential", noe som antyder at den ikke er ment for øyne utenfor Nokia.

I videoen ser vi at Nokia Air skal være en skytjeneste som lar deg lagre alt mulig fra telefonen din i skyen, slik at det ikke spiller noen rolle hvilken telefon du bruker. 

LES OGSÅ: Nå får du Microsoft Office på Symbian

Det kan se ut til at tanken er at telefonen bare skal være en skjerm, mens alt innholde på den hentes ned fra nettet. Dermed får du alle apper og alt annet du har på en telefon over på en annen bare ved å logge deg på tjenesten. Den skal fungere på både telefoner og nettbrett.

Konsepttelefoner

Nå er Nokia et selskap som er i endring, så det kan være at videoen viser noe de har holdt på å utvikle men som ikke har sett dagens lys. Datoene i kalenderen viser nemlig august 2011, og nyhetene som er listet opp i nyhetsleseren på telefonen er enda eldre.

Telefonene i videoen ser videre ut til å være konsepttelefoner som kjører en eller annen variant av Symbian Belle eller MeeGo. Interessant nok vises det også frem et nettbrett her.

LES OGSÅ: Symbian får nytt navn

Det kan være at dette er produkter som kommer, eller som har vært under planlegging. Men med tanke på datoen i videoen virker det mest sannsynlig at dette er et gammelt prosjekt som ikke har sett dagens lys. I så fall kan det tenkes at dette er en titt inn i hvilke planer Nokia har hatt.

Det kan dog være at Nokia har tenkt til å lansere Nokia Air som tjeneste i en eller annen form.

Kilde: Symbiantweet.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.