MOBIL

Nokia Maps skifter navn

Døpes om til Nokia Here, og blir tilgjengelig på Windows Phone, iOS og Android.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. nov. 2012 - 11:47

Nokia Here er navnet på Nokias oppdaterte karttjeneste. Den har tidligere bare gått under navnet Nokia Maps, og vært tilgjenglelig på Windows Phone, Symbian og MeeGo/Maemo.

Nokia Here får en del nye funksjoner, men den kanskje største nyheten er at den også kommer til Android og iOS. Ikke bare sørger dette for at Google får sunn konkurranse på egen plattform, men også at iPhone-brukere får en fungerende karttjeneste når de er ute på farten.

LES OGSÅ: Se de fantastiske Apple Maps-feilene

iOS-utgaven skal allerede ligge til godkjenning hos Apple, så det er antakelig ikke så lenge til den kan lastes ned. Denne utgaven skal inkludere veibeskrivelser og kollektivtransportinfo.

Android-utgaven skal gjøres tilgjengelig for utviklere, slik at de kan skrive apper som benytter seg av Nokia Here. Det er også mulig for mobilprodusenter å inkludere Nokia Here som standard i telefonene.

I tillegg til dette har Nokia planer om å slippe Here på Firefox OS.

Collections

Den nye karttjenesten er i bunn og grunn lik Nokia Maps, men har fått noen nyheter. Funksjonen Collections er enkelt og greit en bokmerketjeneste som lar deg lagre steder. Om du logger deg på med Nokia-kontoen din vil du kunne hente frem disse bokmerkene på andre enhter.

3D Maps

Nokia har inkludert 3D-kart over en rekke steder, slik at du kan se satelittbilder mer naturlig. Funksjonen er i bunn og grunn den samme som i Apple Maps' "Flyover"-funksjon. Det er samme selskap, C3 Technologies, som leverer disse kartdataene til begge tjenestene.

"Street View"

En av de mest kjente ekstratjenestene i Google Maps, Street View, skal også gjøres tilgjengelig i Nokia Here. Dette er bilder tatt av bilder som kjører rundt og fotograferer veiene, slik at du kan zoome helt inn på gatenivå. 

Det er åpenbart ikke slik at Google har gitt Nokia tilgang til sine bildedata. I stedet har Nokia kjøpt selskapet Earthmine, som driver med det samme.

Det blir også mulig å gjøre endringer i kartene. Dersom et gatenavn eller annen informasjon er feil kan brukerne sende inn rettelser. Dersom en gate er enveiskjørt kan du sende inn informasjon om dette.

Tjenesten er allerede tilgjengelig på nett, ved å gå til Here.net.

Kilder: GSMarena.comTheVerge.com

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.