MOBIL

Nokia Lumia 800 spiser markedsandeler

Nokias Windows-mobil blant de mest solgt hos NetCom i februar.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. mars 2012 - 10:24
Vis mer

Nokia Lumia 800 var den fjerde mest solgte mobiltelefonen i NetComs butikker i februar. Dette melder operatøren om i sin månedlige oversikt over de ti mest solgte telefonene.

Som vanlig er iPhone godt representert med 4S på første plass og 4 på tredje plass. Samsung Galaxy S II holder seg også populær, og innehar andreplassen.

Men fjerdeplassen er altså en Windows Phone 7-basert telefon, og selv om bare én modell var på topp 10 i februar var den totale andelen solgte Windows-telefoner åtte prosent hos NetCom. Det er et rimelig bra tall for et operativsystem med lav markedsandel.

Android størst

Åtte prosent blekner selvsagt sammenlignet med Androids 49 prosent og iOS sine 43 prosent. Utifra NetComs tall kan vi for øvrig også lese at "ingen" kjøper Symbian-telefoner i NetCom-butikkene lenger. 

- Lumia 800 med Windows Phone tar markedsandeler fra både iOS og Android. Vi ser en økende etterspørsel etter telefoner med Windows Phone, både i privat og bedriftsmarkedet, og forventer ytterligere vekst for disse telefonene utover året, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom til Aftenposten.

I fjor var 54 prosent av alle solgte telefoner gjennom NetComs salgskanaler Android-telefoner. iOS hadde 40 prosent, mens 7 prosent var Symbian-telefoner.

Kilder: Pressemelding, Aftenposten.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.