MOBIL

Nokia lanserer X7 og E6

De nye telefonene har fått det "nye" operativsystemet Symbian Anna.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. apr. 2011 - 11:12
Vis mer

Så var endelig Nokia X7 og E6 lansert etter det som virker som en evighet på ryktebørsen. Det er blitt publisert bilder og spesifikasjoner mange ganger tidligere, men nå er de altså klare.

Symbian Anna

Begge telefonene kjører Symbian^3 og en oppdatering Nokia har valgt å kalle Symbian Anna. Dette er en oppdatering av brukergrensesnittet som inkluderer nye ikoner, skjermtastatur som ikke dekker over hele skjermen, en ny nettleser, bedre sikkerhet og en ny utgave av navigasjonsprogrammet Ovi Maps.

Anna vil komme til alle Symbian^3-telefoner. Altså vil Nokia N8, E7 og C7 få den nye programvaren gjennom kommende oppdateringer.

De dårlige nyhetene er at X7 ikke skal lanseres i Norge. Men vi får se E6 her til lands.

Nokia E6

E6 er oppfølgeren til E71 og E72, og har dermed fullt qwerty-tastatur som er plassert under skjermen. Skjermen er berøringsfølsom, måler 2,46 tommer og har en oppløsning på 640 x 480 piksler. Vi snakker altså om en rimelig høyoppløst skjerm her.

Telefonen er laget i metall og glass. Den er  1,05 cm tykk, 5,9 cm bred og 11,55 cm høy. Vekten er 133 gram. Alt i alt later den til å være ganske så kompakt.

Godt spesifisert

Spesifikasjonslisten inneholder det vi forventer av en moderne smarttelefon. Her får du støtte for Wi-fi (802.11b/g/n), Bluetooth 3.0, GPS, 3,5 mm minijack og støtte for super-3G med inntil 10,2 Mbps nedlasting. Minijack-utgangen kan for øvrig også brukes til videoutgang.

E6 har fått 8 GB innebygget minne, og det er i tillegg støtte for minnekort på inntil 32 GB.

Kameraet på baksiden har åtte megapikslers oppløsning, men dessverre ikke autofokus. Som plaster på såret får du mulighet til å ta opp video i HD (720p).

Tungt businessfokus

E6 er naturlig nok rettet først og fremst mot businessfolket, og har derfor støtte for Exchange, en mobilutgave av Microsoft Communicatior og SharePoint Server.  Vedlegg vises via QuickOffice.

Nytteapplikasjoner som World Traveler, F-Secure Mobile Security, og hotspot-appen Joikuspot er forhåndsinstallert.

Telefonen støtter også kryptering på enheten, og kan fjernlåses og fjernslettes. Som vanlig er det VPN-støtte og mulighet for fjernstyring.

Lang batterilevetid

Batteriet i telefonen har en kapasitet på 1500 mAh, noe som skal gi deg 7,5 timer tale i 3G-nettet og 14,8 timer i GSM-nettet. Hviletiden er opp mot en måned.

Prisen skal ligge på 340 euro før avgifter, noe som betyr omtrent 3400 kroner med moms. Se etter E6 i juni.

Nokia X7

Selv om X7 ikke er på vei til Norge er denne også interessant. X7 har fire tommers AMOLED-skjerm, slik Nokia E7 har. Dermed er også oppløsningen den samme, altså 640 x 360 piksler.

Skjermen er dekket med glass, og dekselet er laget i metall. X7 er 1,19 cm tjukk og veier 146 gram. Det er altså ikke snakk om noen småkar.

Telefonen har 8 GB innebygget minne, støtte for minnekort og ellers en spesifikasjonsliste som en toppmodell. Her får du åtte megapikslers kamera, HD-videoopptak, Wi-fi, super-3G, Bluetooth 3.0, og minijack.

HDMI-utgangen du finner på N8 og E7 er fjernet.

Les mer om X7 på Nokias nettsider.

Les også: Lyntester av de kommende Android-telefonene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.