MOBIL

Nokia lanserer X6 i Norge

Nokia har nå lansert X6, men den kommer som nedstrippet versjon her til lands.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. jan. 2010 - 15:10
Vis mer

Nokia lanserte i dag X6 16 GB i Norge. Den nye telefonen er prikk lik den allerede lanserte X6, med et par store endringer: Den har 16 GB minne i stedet for 32 GB som originalen har, og den kommer ikke med Nokias Comes With Music-tjeneste.

Kapasativ trykkskjerm

X6 16 GB har en 3,2 tommers kapasativ trykkskjerm. Det vil si at skjermen registrerer lette berøringer, og ikke trykkes fysisk inn slik som på tradisjonelle trykkskjermer. Telefonen kjører S60 5th edition slik alle Nokias trykkskjermtelefoner gjør (med unntak av N900). Skjermen har en oppløsning på 360 x 640 piksler, noe som gjør den skarp.

Telefonen har ikke minnekortstøtte, så du er her begrenset til det innebygde minnet. Med 16 GB ombord får du likevel plass til en hel haug med musikk. Filoverføring gjør du via USB, og X6 har Micro-USB-tilkobling. Du kan koble favoritthodesettet ditt til telefonen via utgangen for 3,5 mm minijack.

Proppet med teknikk

På baksiden av telefonen sitter det et fem megapikslers kamera med autofokus, fotolys og støtte for geomerking av bildene. Under panseret finner du også støtte for super-3G, Wi-fi for tilkobling til trådløse nettverk, og GPS for navigasjon.

Nokia har utstyrt telefonen med siste utgave av Ovi Maps, som gir deg helt gratis navigasjon.

Les mer om Nokias nye gratisnavigasjon »

Nokia X6 16 GB har også svært god batterilevetid. Taletiden er oppgitt til intet mindre enn 11,5 timer i GSM-nettet. I 3G-nettet er taletiden 6 timer. Hviletiden er oppgitt til 18 døgn.

TV-utgang

Telefonen har ellers TV-utgang, slik at du kan vise bilder og annet på TV-en din.

Nokia X6 16 GB kommer i salg i løpet av dette kvartalet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.