MOBIL

Nokia lanserer ny C5

Nokia lanserer C5 for andre gang. Er du forvirret?

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. okt. 2010 - 11:10
Vis mer

Vi begynenr å bli forvirret av Nokias navnevalg. Først begynte de å resirkulere modellnavn, som 6110. Så skiftet de til bokstav+tall-navn, som N8. Og så begynte de å kalle en hel masse telefoner det samme. C6 finnes for eksempel i to varianter som er veldig ulike hverandre.

Og nå har turen kommet til C5, som fra før av er en smarttelefon med tastatur. Nå er den en smarttelefon med trykkskjerm, og heter C5-03.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Les også: Test av C5 (den første av dem) »

Gamle-Symbian

Og det er ikke bare navnet som er merkelig her. Nokia har nemlig valgt å gå for det gamle Symbian^1-operativsystemet, bedre kjent som S60. Det til tross for at de har lansert flere Symbian^3-mobiler, hvorav en av dem, Nokia N8, har kommet på markedet.

Vi tipper at det koster mindre å bruke en løsning som ligger klar, og et av hovedpoengene med C5-03 er at den er billig. 

Godt spesifisert

Telefonen har fått en 3,2 tommers trykkskjerm, Wi-fi, super-3G og GPS. Den er dermed rikt utstyrt med teknologien som forventes av en skikkelig smarttelefon i dag.

Trykkskjermen er av den gamle skolen, og dermed resistiv. Det vil si at du må fysisk trykke den inn for at den skal reagere. Det er ikke støtte for multitouch. Oppløsningen er hyggelige 640x360 piksler. 

Det innebygde minnet er på 40 MB og det følger med et Micro-SD-minnekort på 2 GB i esken. Du kan utvide med inntil 16 GB. Det er også utgang for 3,5 mm minijack slik at du kan koble til vanlige hodesett.

C5-03 har også tilkobling for Micro-USB som lar deg overføre data og lade telefonen. Bluetooth har telefonen også.

Gratis navigasjon

Noe av det som gjør telefonen spennende er at den (i likhet med alle andre GPS-telefoner fra Nokia) har gratis navigasjon gjennom Ovi Maps. Du betaler ikke et rødt øre for å finne frem i verden. 

Telefonen skal komme i salg før jul, og vil koste omtrent 170 euro før skatt. Det betyr en norsk pris på rundt 1700 kroner inkludert moms. Det er slett ikke mye for en så komplett pakke som dette.

For mer skryt, sjekk videoen under.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.