MOBIL

Nokia lanserer 5250

Ny enkronesmobil med trykkskjerm ser dagens lys.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. aug. 2010 - 11:47

Nokia utvider trykkskjermporteføljen sin med den nye 5250. Dette er en liten og enkel Symbian-telefon med fokus på musikk. Prisen begynner på i underkant av 1200 kroner (115 euro + moms), noe som varsler om en beskjeden spesifikasjonsliste.

Lav pris, kort spesifikasjonsliste

For dette er virkelig en trykkskjermtelefon som hører hjemme i den nedre delen av skalaen. Den har ikke 3G eller Wi-fi, så du bør ikke forvente deg å få de helt store surfeopplevelsene eller å bruke programmer som Spotify her. GPS har telefonen heller ikke.

Videre er skjermen ikke større enn 2,8 tommer, men på den positive siden er oppløsningen hele 640 x 360 piksler. Det gjør at den trolig er skarp og klar, slik vi er vant til på Nokias trykkskjermtelefoner. Skjermen er av den gammeldagse resistive typen, og det følger med en pekepenn i esken sammen med telefonen.

Symbian^1

Dog er det her snakk om en ekte smarttelefon, med operativsystemet Symbian^1 (altså S60). Det betyr at du kan installere programmer, la dem kjøre i bakgrunnen og koble deg opp mot Exchange hvis du ønsker det.

Fokuset er på musikk, og telefonen kommer med en musikkspiller på startskjermen, utgang for 3,5 mm minijack slik at du kan koble til vanlige hodesett, USB-tilkobling for overføring av musikk og installere minnekort på inntil 16 GB. Det er også FM-radio på telefonen.

2 megapiksler

Kamera er også på plass, med en oppløsning på 2 megapiksler. Utifra spesifikasjonsarket ser det ut til at kameraet ikke har autofokus. Kameralys er det uansett ikke på telefonen.

Batteriet skal klare 7, 7 timer tale, eller 24 timer musikkavspilling. 

Se etter 5250 i butikkene i fjerde kvartal (oktober-desember).

Les mer om Nokia 5250 på Nokia.no »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.