MOBIL

Nokia har kjøpt foto-svensker

Er ferdige med oppkjøpet av svenske Scalado.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. juli 2012 - 10:16

I juni ble det kjent at Nokia var i ferd med å kjøpe opp det svenske fotoprogramvareselskapet Scalado. Nokia har vært kunder av dem i over ti år, og nå har selskapet blitt en del av Nokia.

Nå er kjøpet gjennomført, og Nokia tror dette skal hjelpe dem til å ta neste steg i racet om å lage de beste kameratelefonene. Og da er det ikke bare snakk om å ta bilder i høyere teknisk kvalitet. Nokias Samuli Hanninen sier i et blogginnlegg at de har ambisjoner om å kunne fange følelser.

I dette legger han blant annet at mer informasjon, som hvor du var og hva du gjorde på tidspunktet du tok bildet, blir lagret sammen med det. Det skal også bli mulig å gå tilbake og gjøre endringer i bildene, uten å ødelegge dem.

Alle skal se bra ut

Det siste er noe av det som følger med i Scalado-oppkjøpet, da de tidligere har vist frem teknologi som gjør at du kan endre ansiktsuttrykkene på folk du fotograferer. Dette gjøres enklet forklart ved at telefonen tar flere bilder, og lar deg velge vekk ansikter hvor øynene er lukket. Dermed kan alle i bildet se bra ut.

Dette trikset har Nokia allerede vist frem i Windows Phone 7-appen Camera Extras, hvor du kan justere ansiktsuttrykkene til folk i gruppebilder.

Kilde: Nokia Conversations

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.