MOBIL

Nokia gir Symbian nytt navn

Symbian Belle heter nå Nokia Belle.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. des. 2011 - 15:13

Denne uken annonserte Nokia at de heretter vil kalle operativsystemet Symbian Belle for Nokia Belle. Og denne endringen, som vi vil påstå er en ganske stor greie, ble bare nevnt i en bisetning i en pressemelding fra Nokia. Ordrett skrev de "Den helt nye Nokia Belle (tidligere kjent som Symbian Belle) ...". Og det var det.

Mange ble naturligvis forundret over denne plutselige navneendringen. I en ny bloggpost på sin Conversations-blogg forsøker Nokia å utdype det nye navnevalget. De skal fortsatt markedsføre operativsystemet Symbian Belle overfor noen grupper, som utviklere. Dermed ser det altså ut til at vi nå kommer til å høre Symbian og Nokia om hverandre.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Symbian Belle

På vei ut

Hvorvidt dette er noen god strategi får markedsføringseksperter avgjøre. Men det er i alle fall sikkert at merkenavnet Symbian ser ut til å være på vei ut etter ti gode år i mobilverdenen. At Nokia ønsker å fase Symbian som operativsystem helt ut er dog ingen nyhet.

Endringen ble for øvrig annonsert da Nokia lettet på oppdateringssløret for Symbian-modellene sine (eller Nokia-modellene om du vil). Nokia 500, Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01,Nokia C7, og Nokia Oro får Symbian/Nokia Belle i februar neste år.

LES OGSÅ: Test av Belle-telefonen Nokia 700

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.