Nokia gir Symbian nytt navn

Symbian Belle heter nå Nokia Belle.

Nokia gir Symbian nytt navn

Denne uken annonserte Nokia at de heretter vil kalle operativsystemet Symbian Belle for Nokia Belle. Og denne endringen, som vi vil påstå er en ganske stor greie, ble bare nevnt i en bisetning i en pressemelding fra Nokia. Ordrett skrev de "Den helt nye Nokia Belle (tidligere kjent som Symbian Belle) ...". Og det var det.

Mange ble naturligvis forundret over denne plutselige navneendringen. I en ny bloggpost på sin Conversations-blogg forsøker Nokia å utdype det nye navnevalget. De skal fortsatt markedsføre operativsystemet Symbian Belle overfor noen grupper, som utviklere. Dermed ser det altså ut til at vi nå kommer til å høre Symbian og Nokia om hverandre.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Symbian Belle

På vei ut

Hvorvidt dette er noen god strategi får markedsføringseksperter avgjøre. Men det er i alle fall sikkert at merkenavnet Symbian ser ut til å være på vei ut etter ti gode år i mobilverdenen. At Nokia ønsker å fase Symbian som operativsystem helt ut er dog ingen nyhet.

Endringen ble for øvrig annonsert da Nokia lettet på oppdateringssløret for Symbian-modellene sine (eller Nokia-modellene om du vil). Nokia 500, Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01,Nokia C7, og Nokia Oro får Symbian/Nokia Belle i februar neste år.

LES OGSÅ: Test av Belle-telefonen Nokia 700

Les mer om: