IKT

Nokia får UMTS-napp

2. mars 2001 - 11:15

I desember undertegnet Ericsson og Telenor Mobil en avtale om levering av kjernenett og deler av radionettet. Nokia har forpliktet seg til et omfattende testprogram med sikte på fullt samspill ved lansering til høsten.

Telenor har dermed valgt å bruke to leverandører av infrastruktur for å redusere risikoen ved utbyggingen. – Vi har samarbeidet både med Ericsson og med Nokia i flere år, og har gode erfaringer med begge, så vi føler oss trygge på at dette skal gå bra, sier administrerende direktør Ingvild Myhre i Telenor Mobil.

Utbyggingen av UMTS-nettet starter om kort tid, og Telenor åpner nettet i henhold til konsesjonsvilkårene i november i år. Da vil nærmere 170.000 mennesker ha dekning der de bor. Deretter fortsetter utbyggingen, og innen desember 2005 skal alle tettsteder i Norge ha full dekning.

– Det var viktig å få på plass denne avtalen nå, for at vi skal være sikre på å holde timeplanen fram mot åpningen av UMTS til høsten. Ikke minst er dette viktig for å gjøre Norge til et utstillingsvindu for tredjegenerasjons mobilkommunikasjon, sier Myhre. (fh)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.