MOBIL

Nokia C6-01 på vei

Nokias andre Symbian^3-telefon er på vei ut på markedet. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. nov. 2010 - 14:13
Vis mer

Nokia C6-01 kan beskrives som fetteren til N8. Disse telefonene kjører samme operativsystem og har mange av de samme mulighetene. Men C6-01 er en billigere inngangsbillett til Symbian^3-verdenen.

Les også: Test av Nokia N8 »Om du har fått med deg vår test av Nokia C6-00 skal du vite at C6-01 ikke er samme telefon. Faktisk er de ikke i nærheten av å være like hverandre.

C6-01 har den siste Symbian-versjonen, en 3,2 tommers kapasitiv trykkskjerm og et deksel laget i en del metall. Teknologisk sett er den absolutt oppegående, med super-3G, Wi-fi og GPS. 

Svakere kamera

I motsetning til N8 er ikke C6-01 noen voldsom kameratelefon, men åtte megapikslers oppløsning og mulighet for HD-videoopptak burde være fristende nok for mange. Men ikke forvent samme gode bildekvalitet som på N8, først og fremst fordi selve kamerasensoren er mindre og det er LED-lys i stedet for ekte bilts.

Videre er det ikke altfor mye innebygget minne (340 MB), men det følger med et minnekort på 2 GB og C6-01 støtter kort på inntil 32 GB.

Gratis GPS

Som på de andre smarttelefonene fra Nokia har C6-01 gratis navigasjon og kart gjennom Ovi Maps. Dette er en av de absolutt beste navigasjonsløsningene på markedet.

Ellers er det støtte for Bluetooth 3.0 og 802.11n. Det vil si at du får raskeste Bluetooth- og Wi-fi-tilkobling på telefonen.

På vei ut på markedet

Pris i kroner og øre er ikke helt spikret, og nøyaktig når den er tilgjengelig i Norge er ikke kjent. Men Nokia annonserte i går at C6-01 var på vei ut av fabrikkene, så vi tipper det ikke tar altfor mange dager før den dukker opp i din nærmeste mobilbutikk. 

Prisen er ventet å ligge på omtrent 3000 kroner.

Om du er sulten på alle spesifikasjonene til C6-01 finner du disse på forum.nokia.com.

Kilde: conversations.nokia.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.