MOBIL

Nokia bøtelagt for SMS-spam

Australske myndigheter ble ikke imponert over SMS-tips fra Nokia.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. jan. 2012 - 08:20

Nokia har fått en smekk på hånda i Australia etter å ha spammet kundene sine med SMS-er.

Mange som har hatt Nokia-telefoner opplever at produsenten stadig sender SMS-er med tips om hvordan du kan bruke telefonen din. Gjerne også lenge etter at de har sluttet å bruke en Nokia-telefon. Meldingene er ment som nyttige tips, men som vi har opplevd er noen av dem også ganske absurde

SMS uten stopp

Det som skaper problemer for Nokia i Australia er ikke at de sender ut SMS-er med tips til sine kunder, men at det ikke er noen enkel og åpenbar måte å få stoppet meldingene på. Akkurat dette var utgangspunktet for en artikkel i Nettavisen, hvor de måtte få Nokia i tale for å finne ut hvordan man kan få en slutt på meldingene.

Uten at vi vet hvordan det var gjort i Australia vet vi at det i Norge var slik at du kunne deaktivere meldingene ved å gå inn i menyen på Nokia-telefonen din. Dersom du allerede hadde skiftet mobil, måtte du ringe Nokias kundeservice for å få slutt på meldingene.

SMS-tjenesten til Nokia er allerede lagt ned i Australia (og når vi tenker på det har vi ikke mottatt tips fra dem på en stund vi heller). Men Nokia må likevel betale en bot på 55 000 australske dollar (omtrent 340 000 kroner) for aktiviteten. Videre har Nokia godtatt at de må gi sine ansatte opplæring i markedsføringslovene i landet.

KildeReuters.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.