ENERGI

Nok snø til strømprodusentene – men fortsatt ikke normale strømpriser

Det er mye som peker i riktig retning for strømprodusentene og -kundene i år. Likevel forblir prisene på godt over én krone kilowattimen sommeren gjennom.

Til tross for mye snø i fjellet, blir strømprisene fortsatt høye for norske strømkunder i sommer.
Til tross for mye snø i fjellet, blir strømprisene fortsatt høye for norske strømkunder i sommer. Foto: Ellen Synnøve Viseth
16. apr. 2023 - 08:15

Fyllingsgraden i vannmagasinene er på et normalt nivå og det er mye snø i fjellet, skriver TV 2.

I tillegg åpner Finland sitt nye kjernekraftverk Olkiluoto 3 for kommersiell drift på mandag, og gasslagrene i Europa er forholdsvis fulle etter en mild vinter.

Derimot er det mye annet som taler for at prisene fortsatt blir høye, og markedene har priset inn én krone kilowattimen hele sommeren gjennom. Blant annet lider markedet fortsatt under mangelen på russisk gass, og man jobber ut ifra at neste vinter blir langt kaldere enn den inneværende.

I tillegg er den svake valutakursen et problem også for norske strømkunder:

– Kraftprisen handles i euro. Så for hver prosent krona svekker seg, stiger prisen på energi tilsvarende. Her hjemme må man betale regningen i kroner og øre, og da blir det dyrt, sier kraftekspert Gert Mollestad.

Et bilde tatt hos Vegtrafikksentralen øst i november viser hvordan trafikkoperatørene følger nøye med på utviklingen i trafikken.
Les også

Politiet advarer: – Kritisk glatt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.