OLJE OG GASS

Nok et storfunn for Statoil

Denne gangen har Statoil truffet blink i Brasil.

Jesus-statue Rio de Janeiro
Jesus-statue Rio de Janeiro Bilde: Maiken Ree
27. feb. 2012 - 09:53

Statoil har gjort et funn med stort potensial i Pão de Açúcar-prospektet offshore Brasil. Det ble funnet to pre-salt akkumuleringer bestående av en hydrokarbonkolonne på 480 meter, med et samlet oljeførende lag på 350 meter.

Statoil nevner ikke hvor stort funnet kan være, men klassifiserer det som et high impact-funn. Det vil si større enn 250 millioner fat oljeekvivalenter totalt eller 100 millioner fat til Statoil.

Statoils Tanzania-funn kan være en kjempe

Tredje funnet

Statoil har partnerne har testet en del av den hydrokarbonførende sonen og det ble strømmet 5.000 fat lett olje og 28,5 millioner kubikkfot gass per dag.

Pão de Açúcar-funnet er det tredje funnet i blokk BM-C-33, og bekrefter potensialet i området, melder Statoil.

– Utviklingsmuligheter for Pão- og Gávea-funnene vil nå bli vurdert av partnerskapet. Funnet øker vår forståelse av pre-salt-potensialet i Campos-bassenget og styrker dessuten vår tro på selskapets nye pre-salt-posisjon i Kwanza-bassenget i Angola, sier Statoils konserndirektør for Leting, Tim Dodson.

Betydelig oljefunn i Brasil

Repsol operatør

Det er Repsol Siopec som er operatør for konsortiet med 35 prosent eierandel. Partnere er Statoil, 35 prosent, og Petrobras, 30 prosent.

Pão de Açúcar- brønnen ble boret på 2.800 meters havdyp rundt 195 kilometer utenfor Rio de Janeiro.

Peregrino var svenneprøven

Brasil trenger norsk teknologi

Statoil på frierferd i Brasil

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.