OLJE OG GASS

Valhall-feltet har levert over tre ganger mer enn forventet

Dermed har nok et norsk oljefelt passert en milliard fat.

NTB
5. jan. 2017 - 11:02

Valhall-feltet i Nordsjøen har passert en milliard produserte fat oljeekvivalenter, over tre ganger mer enn ventet ved åpningen i 1982.

Bare uker etter at Statoil meldte at Troll B-plattformen hadde produsert en milliard oljefat, kan det Aker BP-eide feltet skryte av samme milepæl, skriver Stavanger Aftenblad.

55 aktive brønner

Aktivitetsnivået på Valhall har vært høyt, med tilnærmet kontinuerlig borevirksomhet siden oppstarten, og det er for tiden 55 aktive brønner på feltet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– I 1995 etablerte vi planer med en overordnet målsetting om å forlenge feltets levetid og utvinne mer enn en milliard fat oljeekvivalenter. Vi har oppnådd dette 15 år tidligere enn vi trodde den gang, og vår nye ambisjon er å produsere ytterligere minst 500 millioner fat oljeekvivalenter, sier driftsdirektør Eldar Larsen i Aker BP.

1,43 milliarder fat i Norge

Valhalls olje og gass produseres fra krittreservoar om lag 2.500 meter ned i undergrunnen i den sørlige delen av Nordsjøen.

Hod-feltet, som produserer via Valhall, har stått for 75 millioner av milliarden med oljefat, ifølge Aftenbladet.

I 2015 ble det produsert 227,8 salgbare standard kubikkmeter oljeekvivalenter i Norge, noe som svarer til om lag 1,43 milliarder fat.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.