KRIGEN I UKRAINA

Nok et droneangrep mot russisk raffineri

Det oppsto brann i et oljeraffineri i Slavjansk-na-Kubani i Krasnodar-regionen etter et ukrainsk droneangrep natt til søndag, melder lokale myndigheter.

17. mars 2024 - 08:04

– Dronene ble nøytralisert, men det brøt ut brann da en av dronene falt, skriver regionens militærmyndigheter på Telegram.

Brannen ble slukket, og ingen døde som følge av den, men en person døde av et hjerteinfarkt, heter det videre.

Det statlige russiske nyhetsbyrået Tass skriver at en arbeider ble såret i angrepet. Russland anklager Ukraina for å gjennomføre «terroraktiviteter» i forsøk på å forstyrre det tre dager lange presidentvalget, som avsluttes søndag.

Senere meldte Moskva-ordfører Sergej Sobjanin at to droner som var på vei mot byen, var blitt skutt ned over forstaden Domodedovo. Ifølge ham ble det ikke meldt om materielle skader eller skader på mennesker.

Skjelvet meldes å være det kraftigste til å ramme Taiwan på 25 år. TV-bilder viser ødelagte bygninger i byen Hualien, øst i landet.
Les også

Taiwan: Kraftigste jordskjelv på 25 år

Ukraina har den siste tiden trappet opp droneangrep på økonomiske mål langt inne i Russland, blant annet oljeraffinerier. Senest natt til lørdag ble to raffinerier i Samara ved Volga-elva, 1000 kilometer fra Ukraina, angrepet. Ett av dem ble satt i brann.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj nevnte ikke de intensiverte droneangrepene direkte i sin daglige videotale lørdag, men han takket militæret og etterretningstjenestene for nye «langtrekkende kapabiliteter».

Russlands president Vladimir Putin har sverget at ukrainske angrep mot russisk territorium ikke vil skje «ustraffet».

Russiske raketter på vei mot mål i Ukraina. CIA-sjef Bill Burns sier Ukraina kan tape krigen i løpet av året uten påfyll av utenlandsk hjelp.
En ukrainsk tanks beskyter russiske stillinger i en krig der ukrainerne sårt trenger våpenhjelp for å holde ut mot den russiske offensiven.
Les også

CIA-sjef advarer: – Kan tape krigen mot Russland i løpet av året

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.