MOTOR

Nok en togstans i Oslo

Stillestående tog på Oslo S etter at jordingsfeil stoppet signalanleggene og 70.000 reisende onsdag 16. januar 2008.
Stillestående tog på Oslo S etter at jordingsfeil stoppet signalanleggene og 70.000 reisende onsdag 16. januar 2008. Bilde: Espen Zachariassen
23. mai 2008 - 07:10

Togtrafikken i Oslo-området har store problemer i morgentimene fredag.

Togene har begynt å gå igjen, men passasjerer må regne med store forsinkelser utover formiddagen.

Forsinket tunnelarbeid

All togtrafikk gjennom Oslo sto bom stille tidlig fredag morgen på grunn av en feil på en sporveksel. En periode var all trafikk mellom Skøyen og Oslo S innstilt.

I 7.15-tiden opplyser informasjonssjef Dag Svinsås i Jernbaneverket til NTB at trafikken er i gang igjen, men passasjerer må regne med store forsinkelser utover formiddagen.

– Vi har fått rettet feilene vi hadde i Oslotunnelen, så der går det tog, men det blir forsinkelser. Årsakene til problemene der var at arbeid i tunnelen ble forsinket, og vi hadde en sporveksel som ikke fungerte, sier Svinsås.

Telefonkjøring sinker

I Asker er det fortsatt problemer, og togene må styres via telefon.

– Det betyr at alt går tregere. Vi kan kjøre færre tog samtidig. Det går trafikk, men det går ikke fort, forklarer Svinsås.

Også Østfoldbanen er rammet av problemer fredag morgen. Der er det et sikringsanlegg ved Hølen stasjon som ikke fungerer som det skal. Også her bruker NSB telefonkjøring, og det fører til forsinkelser.

– Det har vært en veldig slitsom morgen, sier informasjonssjef Dag Svinsås i Jernbaneverket.

Også torsdag ettermiddag ble togpendlere rammet av forsinkelser. Da var det en jordfeil mellom Lillestrøm og Lørenskog og en signalfeil på Skøyen som stoppet togene midt i rushtiden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.