KRAFT

Nok en kraftrekord

HENGER OG SLENGER: Med dagens fornyelsestakt, vil det ta 100 år før strømnettet blir skiftet ut og modernisert. Ifølge DSB har mange tekniske komponenter i nettet en levetid på 30-50 år. De frykter at menneskeliv kan gå tapt ved lengre strømavbrudd.
HENGER OG SLENGER: Med dagens fornyelsestakt, vil det ta 100 år før strømnettet blir skiftet ut og modernisert. Ifølge DSB har mange tekniske komponenter i nettet en levetid på 30-50 år. De frykter at menneskeliv kan gå tapt ved lengre strømavbrudd. Bilde: Tor Oddvar Hansen
Per Erlien Dalløkken
13. nov. 2007 - 11:29

Det viser Statistisk sentralbyrås elektrisitetsstatistikk for september.

Rekord på rekord

Produksjonen av elektrisk kraft i september var 11.610 GWh. Det er tredje måned på rad at Norge har den høyeste produksjonen som er registrert siden målingene startet i 1979.

Bruttoforbruket i samme måned utgjorde 9 334 GWh – også det rekord.

På grunn av svært høy fyllingsgrad og tilsig ble det produsert 46,6 prosent mer kraft enn i samme måned i fjor og 20,8 prosent mer enn i september 2005.

Bruker mer

Også strømforbruket er rekordhøyt:

Annet forbruk, det vil si bruttoforbruk fratrukket forbruket i kraftintensiv industri, var hele 22,9 prosent høyere i september enn i samme måned i 2006, og det høyeste nivået som er registrert for måneden noensinne.

Ifølge SSB har dette sammenheng med lave strømpriser sammenlignet med prisen på fyringsolje, og stor økonomisk aktivitet.

Stor eksport

Norge importerte i september 42 GWh, mens vi eksporterte 2 318 GWh. Nettoeksporten av kraft var på hele 2 276 GWh, det nest høyeste nivået som er registrert for september noensinne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.