Nok en bok om E134 Haukelivegen - denne gang om stikkveiene

Haukelivegen må være Norges med bokomtalte veistrekning. Nærmest årlig er det kommet bøker om den flotte fjellovergangen. Som absolutt er verdt omtalen!

Geir K. Hus sin nye bok «Spennande stikkvegar frå E134 Haukelivegen»
Geir K. Hus sin nye bok «Spennande stikkvegar frå E134 Haukelivegen»
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. okt. 2022 - 11:05
 
 

Det er Geir K. Hus som nå er ute med sin nye bok «Spennande stikkvegar frå E134 Haukelivegen». Gjennom flotte bilder og korte tekster tekster får leserne et innblikk i både naturen og kulturen langs tre av veiane sør-vest fra E134.

I  boka tar forfatteren folk med seg på rundturen Røldal – Suldal – Sauda og tilbake til Røldal på den spektakulære og smale fjellovergangen nesten 1000 meter over havet. Deler av rundturen er på Nasjonal turistveg Ryfylke. Mange kaller denne rundturen for «arkitekturrunden» fordi de er flere spennande byggverk i området.

Suleskarvegen fra Høydalsmo i Telemark gjennom Setesdal til Ålgård utanfor Stavanger, er også omtalt i den nye boka. Her er det flere flyfoto fra Blåsjø, Suleskar og nedover dalene mot Rogaland. Riksveg 9 fra Haukeli til Flateland i Setesdal er også med i boka.

I tillegg til natur og kultur, er vinbønder, fruktdyrkere og andre lokalmatprodusenter vist fram i «Spennande stikkvegar frå E134 Haukelivegen».

– Jeg håper at folk som bur i eller nær disse distriktene får inspirasjon til å oppdage mer av sine egne nærområder. I tillegg regner jeg med at folk andre steder i Norge vil bli mer nysgjerrig på alle perlene langs disse flotte veiene sør-vest for E134 Haukelivegen, sier Geir K. Hus.

Det er fem år siden Hus gav forrige bok, «E134 Haukelivegen», om mat, natur og kultur langs hovedveien mellom Østlandet og Vestlandet. 

Les også

 
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.