Nok en Aker-kontrakt

Aker Solutions skal levere borepakke.
Aker Solutions skal levere borepakke. (Bilde: Harald Pettersen)

Denne gangen er det en kontrakt for levering av boreutstyr til et nytt dypvanns boreskip. Verdien er på omtrent 100 millioner dollar, tilsvarende 597 millioner kroner.

Kontrakten inkluderer også opsjoner for levering av ytterligere to komplette borepakker dersom den ikke navngitte kunden ønsker det.

I tråd med strategi

– Vi er svært fornøyd med å ha vunnet nok en komplett borepakke. Dette er i tråd med vår kommuniserte strategi om å være den foretrukne partneren innen løsninger for dypvannsboring, sier Thor Arne Håverstad, sjef for Aker Solutions’ boreenhet.

I går kunngjorde Aker Solutions to store kontrakter for bygging av kompressormodul for Kristin-plattformen og bygging av plattformdekket til Ekofisk 2/4 Z.

Lover godt

Samme uke fikk Aker Solutions også en kontrakt for levering av tie-in og connector til Goliat-feltet i Barentshavet.

– Dette lover godt for selskapet. Før den nye omstruktureringen er på plass vinner vi solide kontrakter som dette. Når den nye selskapsformen er på plass, vil vi være enda mer styrket for å vinne slike kontrakter som vi har gjort i dag, sa direktør for feltutvikling i Aker Solutions, Per Harald Kongelf, til Teknisk Ukeblad i går.

Les også: Nok en storfisk for Aker Solutions

Aker Solutions fikk Ekofisk-topside

Aker Solutions selger for 5,5 milliarder

Aker Solutions sikret Goliat-kontrakt

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå