IT

Noe skjer 1. april

Analyser av Conficker-viruset tilsier at noe ekstraordinært skal skje i morgen. Hva vet foreløpig ingen.
Analyser av Conficker-viruset tilsier at noe ekstraordinært skal skje i morgen. Hva vet foreløpig ingen. Bilde: Colourbox
Stein Jarle Olsen
31. mars 2009 - 14:06

Det kommer frem i en pressemelding fra antivirusselskapet Norman, som viser til beregninger fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Noe skjer i morgen

Conficker-viruset er en orm som finnes i flere varianter, klassifisert fra A til D.

Analyser viser også at ormen 1. april vil aktivisere nye oppdateringsmekanismer som kan gjøre det vanskeligere å stanse viruset.

Oppdateringene vil i alle tilfeller kun berøre de som allerede er infisert.

Beskytt deg

Norman anbefaler alle om å laste ned sikkerhetsoppdateringer så raskt som mulig, og selskapets Malware Cleaner kan benyttes uansett hvilket antivirusprodukt du benytter.

Conficker-ormen skrur av enkelte Windows-tjenester, for eksempel automatiske oppdateringer, Windows Defender og Error Reporting.

Dusør

De infiserte PC-ene kan etter hvert brukes i et såkalt botnet, og da kan konsekvensene bli drastiske.

Microsoft har for lengst utlovet en dusør på 250 000 dollar til den eller dem som kommer med informasjon som bidrar til at skaperne av viruset blir tatt.Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.