ARBEIDSLIV

Noe for alle

18. jan. 2001 - 14:53

Kurskatalogen fra TI er delt inn i et dusin emner. I tillegg til årvisse tildragelser som Overflatedagene, Renere Transport og Håndverkskonferansen inneholder den tilbud på områder som: Ledelse, kommunikasjon og egenutvikling; HMS og kvalitet; Sikkerhet; Bygg; Miljøteknologi; Materialteknologi.

Dette er etterutdanningsområder som industrien selv har plukket ut, fordi områdene defineres som viktige for fortsatt vekst og styrking av konkurranseevnen.

Ledelse

Bare på området ledelse tilbyr TI hele ti kurs, som går fra Praktisk ledelse over Konflikthåndtering, Kreativitet/Ansvar, via Vinn Dialogen og Kroppsspråk til Arbeidsledelse I og II.

HMS og Kvalitet er et annet svært omfattende kursområde, der TI kjører opplegg over hele landet. Grunnopplæring i arbeidsmiljø heter en kursserie, en annen heter HMS for hovedverneombud. Et annet viktig kurs kjøres i Oslo 30. januar og heter Statistisk prosesstyring. Dessuten serverer TI hele ni temadager utelukkende viet ISO 9000, gjennom hele første halvår i større norske byer.

Sikkerhet og miljø

Fagfeltet sikkerhet er svært omfattende på TI. I første kvartal omfatter kursene det meste, fra oversikt over diverse lovverk, til konkrete kurs som gassmåling, kjemiske miljøfaktorer, sikkert drikkevann og kontroll av bærbare trykkluftflasker. På byggsiden er mange kurs viet asbestsanering, maling, materialvalg og VVS. Innen miljøteknologi bør ganske mange ha nytte av kurs om avfallslogistikk og om lekkasjesøk på avløpsnett.

Området materialteknologi tilbyr 34 kurs bare i første kvartal, noe som burde si litt om industriens behov for økt kunnskap på dette svært viktige fagfelt. Du lærer om kompositter, plastsveising, ny teknikk og nytt utstyr for sprøytestøping, ekstrudering, måleteknikk og instrumentkalibrering, og alt dette som en moderne småbedrift trenger å holdes oppdatert på.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.