IT

Nødnettet sprekker med 110 mill.

PUNGER UT: Regjeringen punger ut mer penger til det nye nødnettet etter at partene har forhandlet seg frem til en ny avtale om tilleggsleveringer til blant annet politiets samband..
PUNGER UT: Regjeringen punger ut mer penger til det nye nødnettet etter at partene har forhandlet seg frem til en ny avtale om tilleggsleveringer til blant annet politiets samband.. Bilde: Scanpix
Espen Zachariassen
4. des. 2009 - 14:39
Vis mer

Med en økning av rammen med 110 millioner kroner kommer nå første byggetrinn av det nye digitale nødnettet opp i 1139 millioner kroner.Dyrere

I juni gikk det ut melding fra Justisdepartementet om at prosjektet ville trenge de ekstra pengene for å dekke ekstra kostnader som har påløpt.

Regjeringen i statsråd foretok fredag den formelle beslutningen om å bevilge pengene.

Dette skal gi en kontrollert avslutning av første byggetrinn, som det heter i pressemeldingen fra departementet.

Den totale rammen er i utgangspunktet beregnet til 3,5 milliarder kroner.Ny fremdrift

Noe av årsaken til kostnadssprekken er uenighet mellom staten og leverandøren Nokia Siemens Network. Nå har partene forhandlet seg frem til en tilleggsavtale om nye spesifikasjoner for leveranser til politi, brannvesen og helsevesenet.

De friske pengene skal brukes til detr ekstra arbeidet som må til for å fullføre trinn 1.

I tillegg har partnerne blitt enige om en ny fremdriftsplan. Det fremkommer ikke opplysninger om hvor mye ekstra tid prosjektet trenger.Skylder på levetrandøren

Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) har tidligere lagt all skyld på leverandøren for forsinkelsene som har fordyret prosjektet.

Det ble satt i gang i 2007 og skulle vært på lufta våren 2008, men er ennå ikke kommet i gang.

– Det har oppstått forsinkelser fra leverandørens side på drøyt ett år som gjør at utbyggingen fortsatt pågår, heter det i en rapport fra Difi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.