Nødnett som planlagt

MODERNE: Endelig skal politi og andre etater få moderne kommunikasjonsmidler.
MODERNE: Endelig skal politi og andre etater få moderne kommunikasjonsmidler.

Da de tre finalistene som kjemper om hovedleveransene til det nye digitale nødnettet, tidligere i uken leverte sine tilbud til Justisdepartementet, var det i trygg forvissning om at nettet faktisk kommer til å bli realisert.

Tor Helge Lyngstøl, prosjektleder for nødnettprosjektet i Justisdepartementet er også godt fornøyd.

Dørum-skryt

– Jeg er glad for at utbyggingen av landets nye nødnett blir formalisert gjennom bevilgingen i regjeringens budsjettforslag, sier Lyngstøl.

Han mener at statsråd Odd Einar Dørum har gjort en imponerende innsats for å sikre landet et nødnett.

Jens følger opp

- Han har håndtert mange krevende utfordringer. Gledelig er det også at de nye regjeringspartiene uttaler at de skal følge opp arbeidet med et nytt felles digitalt nødnett, sier han.

I erklæringen, ”Politisk plattform for en fellesregjering” fra drøftingene på Soria Moria heter det at regjeringen vil følge opp arbeidet med nytt felles digitalt nødnett for beredskapsetatene.Ny organisasjon

Lyngstøl viser ellers til at Justisdepartementet har etablert en permanent nødnettenhet i Nydalen.

Det ansettes nå ytterligere ti medarbeidere som skal bidra til å gjennomføre anskaffelsen og sikre kvaliteten i det nye nødnettet.

Etter stortingsvedtaket i desember i 2004 satte Justisdepartementet i gang anskaffelsesprosessen.

Innen hver nødetat (brann, politi og helse) er det satt i gang et omfattende apparat for å ta imot og ta i bruk nødnettet.

- De har alle gjort en utmerket jobb. Vi er mange som nå gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier Lyngstøl.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.