IKT

Nobelmuseum på nett

23. jan. 2001 - 13:35

Det virtuelle museet skal med ny interaktiv teknikk lære hele verden om stiftelsens historie og tidenes prisvinnere. Dette skjer i forbindelse med institusjonens kommende 100-års jubileum.

Multimedia og 3D

Nobels e-Museum (NeM) er et virtuelt museum for vitenskap og kultur som ble etablert i 1995. Ved bruk av multimedia og tredimensjonal teknikk, i tillegg til direktedistribuert digitalt innhold, skal museet informere om arbeidet til de mer enn 700 personene som har vunnet prisen siden 1901. Siden fungerer også som det offisielle nettstedet til Nobelstiftelsen.

Nobelstiftelsen har valgt Cisco Systems som teknologipartner for å videreutvikle e-museet. De vil levere ny skalerbar infrastruktur for å håndtere Internett-trafikken. Nobelstiftelsen vil tilby utdanningsmateriell, online-forelesninger, direktesendte Nobel-begivenheter og opptak av tidligere hendelser. Alt publisert materiell skal ha høy digital kvalitet.

For at Nobelstiftelsen i det daglige selv skal kunne nyttegjøre seg de muligheter Internett tilbyr vil Cisco stille teknikk, utstyr og kompetanse til rådighet. Teknikken vil gjøre det mulig for NeM og stiftelsen å bygge et Internett-nettverk rustet for fremtidens krav til skalerbarhet, vekst og funksjonalitet.

– Vårt samarbeid med Cisco bidrar til å styrke Nobels e-Museum. Innholdet og virkemidlene fra Cisco vil også bli en del av vår nye seksjon i NeM ved navn Forskning og Teknologi, skriver Nobelstiftelsens administrerende direktør Michael Sohlman i en pressemelding. Han er svært fornøyd med at millioner av besøkende nå vil nyte godt av høyere teknisk kvalitet og et mer dynamisk e-lærings-innhold.

Online utdanning

I løpet av de neste månedene vil Nobels e-Museum lansere Wallenberg Young Scholar Program , et eget online utdanningsprogram for videregående- og universitetsnivå.

De vil også lansere en utdanningsseksjon for forskning og teknologi. Den vil fokusere på enkle oppdagelser som har resultert i praktiske resultater og industrielle produkter. Videre vil det bli satt opp en liknende seksjon for litteratur og fred.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.