NETTARKIV

NMT-frekvenser på auksjon

Samferdselsdepartementet og Post- og teletilsynet inviterer til auksjon av tillatelse til å bruke frekvensene i 450 MHz-båndet i Norge. Frekvensene brukes i dag av Telenor Mobil til drift av mobilsystemet NMT 450. Denne konsesjonen utløper 31. desember i år og baserer seg på gammel analog teknologi som etter hvert vil bli tatt ut av bruk.

- Fortsatt bruk av disse frekvensene vil sikre et godt mobiltelefonitilbud også i områder som ikke dekkes av NetCom og Telenor Mobils GSM-nett. Vi vil i utlysningen stille krav om bygging av nett i områder med dårlig eller manglende GSM-dekning. Det nye nettet blir et likeverdig alternativ sammenlignet med dagens 450-nett når det gjelder dekningsgrad og bidra til at ny mobilteknologi innføres i det norske mobiltelefonimarkedet, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

Den nye tillatelsen, som nå skal tildeles ved auksjon, vil tre i kraft fra 1. januar 2005, med 15 års varighet. Frist for innlevering av bud til Post- og teletilsynet er satt til 8. juni.

I vilkårene for den nye tillatelsen er det tatt inn et krav om etablering av minst 30 basestasjoner, som gir en beregnet minstedekning på 16.000 km 2, og at dekningen skal være etablert innen 15. september 2005.

(fh)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.