IKT

NMT 20 år

10. nov. 2001 - 09:11

Dette var verdens første automatiske mobiltelefonnett, og samarbeidet mellom de nordiske televerkene utviklet seg etter hvert til å bli et av de mest vellykkede nordiske samarbeid noensinne.

De første årene var mobiltelefonen nærmest et statussymbol for forretningsfolk. Mye har skjedd på de tjue årene siden starten. Den gang veide mobiltelefonen 17 kg og kostet over 30.000 kroner. I dag mobiltelefonen allemannseie, veier ned mot 55 gram, og enkelte har kunnet kjøpe subsidierte utgaver helt ned til én krone pr stykk.

Simonsen og Siemens produserte også en tid NMT-telefoner i Norge. Selv om erfaringene fra NMT-systemet ga Norge en ledende rolle i starten av neste generasjon mobiltelefoner, GSM, fikk vi aldri noen industriell utnyttelse av denne rollen. Mange mener fortsatt at dette burde vært mulig, og at vi i dag burde hatt en norsk Nokia-variant.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.