NYHETER

NITO-leder bekymret for vegsektoren

Som tillitsvalgt innenfor vegsektoren er jeg svært bekymret for hvordan dette skal ende om ikke politikerne begynner å prioritere opp området og tenke litt mer langsiktig, sier Siw Tyldum, etatsgruppeleder og hovedtillitsvalgt for NITO i Statens Vegvesen.

9. mars 2005 - 17:07

- Det som virkelig bekymrer meg utover manglende midler, er at omstillingen og ikke minst nedbemanningen av Statens vegvesen medfører at man ikke har tilstrekkelig med byggeledere for å kunne iverksette prosjekter, sier Siw Tyldum, etatsgruppeleder og hovedtillitsvalgt for NITO i Statens Vegvesen. Hun mener problemet gjelder både innenfor nybygging av veg, utbedringer og drift og vedlikehold av eksisterende veg.

- Dette er et resultat av at politikerne er mer opptatt av omstilling og nedbemanning av offentlig sektor, enn av å sørge for at etatene har vilkår som gjør at de kan oppfylle samfunnets behov for å få løst oppgaver, sier Tyldum.

- Man sier opp dyktige ingeniører samtidig som utfordringene står i kø. At de samme myndighetene samtidig gir stadig dårligere vilkår for ansatte i offentlig sektor, gir grunn til stor bekymring for fremtiden. Aldersammensetningen er slik at vi får store rekrutteringsbehov fremover, sier hun.

- Når man i tillegg nedbemanner og sier opp de yngre skjønner alle at her er det fare på ferde, mener Tyldum.

- Jeg må innrømme at som tillitsvalgt innenfor vegsektoren er jeg svært bekymret for hvordan dette skal ende om ikke politikerne begynner å prioritere opp området og tenke litt mer langsiktig, avslutter hun frustrert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.